Primăria Timișoara lansează un apel public, în cadrul etapei de colectare și selecție a propunerilor de proiecte venite de la cetăţeni.
„Ne adresăm timișorenilor care doresc să depună propuneri de proiecte solide, fezabile, cu potențial de implementare. De asemenea, pot să ofere opinii privind implementarea sau oportunitatea unui proiect înscris sau să susțină, pentru a trece în faza următoare, acele proiecte care se subsumează unor nevoi similare”, transmit reprezentanţii Primăriei Timişoara.
Cei interesaţi să depună proiecte – persoane care trebuie să aibă peste 16 ani, să locuiască, să lucreze sau să studieze în Timișoara – sunt invitaţi să le depună în perioada 1 – 30 martie, completând formularul de la acest link: https://decidem.primariatm.ro/bp/adauga-propunere. De asemenea, se pot aduce contribuiți la propunerile depuse de alți membri ai comunității cu întrebări, completări sau sugestii, în secțiunea comentarii de sub fiecare proiect.
Criteriile de eligibilitate și mai multe detalii pot fi găsite în secțiunea Întrebări frecvente.
Pentru întrebări suplimentare, al căror răspuns nu se regăsesc pe site sau pentru ajutor cu formularea și/sau depunerea unei propuneri online, cei interesaţi pot solicita aceste informaţii la adresa cartiere@primariatm.ro sau puteți contacta partenerii campaniei de buget participativ, la următoarele numere de telefon:
- Primăria Municipiului Timișoara, la numărul 0741-118.249, de luni până joi, între orele 14-16;
- Institutul Intercultural Timișoara: 0741-115.124, luni – joi, orele 16-18;
- Fundația Județeană pentru Tineret Timiș: 0371- 000.378 , luni – vineri, orele 11-18.
Celor care doresc să ajute campania de buget participativ, în calitate de voluntar, Institutul Intercultural Timișoara, unul din partenerii Primăriei, le oferă oportunitatea să se implice activ. În cadrul procesului de selecție, primul pas este să se înscrie, accesând acest link: https://www.facebook.com/InstitutulInterculturalTimisoara/posts/4947873035273087
Bugetul participativ este un instrument de management deschis, incluziv şi transparent, instrument care permite participarea reală a timișorenilor la guvernarea oraşului, aceştia având posibilitatea de a decide în mod direct cum se va cheltui 3 milioane de lei din bugetul local.
Timișoara decide va urmări un proces transparent în șapte etape: informarea societății civile, colectarea propunerilor, stabilirea eligibilității propunerilor, primirea și soluționarea contestațiilor, perioada de vot, anunțarea proiectelor câștigătoare și, în final, implementarea proiectelor.
Proiectele alese prin vot de timișoreni vor fi incluse în bugetul local și implementate de Primăria Municipiului Timișoara. În funcție de complexitatea lor, proiectele câștigătoare pot demara începând cu anul în curs sau în anul următor. Fiecare proiect implementat va fi etichetat cu logo-ul „Propus de timişoreni”.
Ultimele comentarii