Primăria Timișoara, parte a unui program internațional de guvernanță participativă

Primăria Municipiului Timișoara participă la un program pentru guvernare participativă, intitulat Open Data Policy Lab City Incubator, care are ca scop deschiderea proceselor de decizie către cetățeni.

 

Programul este unul de tip incubator pentru orașe, prin care experții din administrațiile publice primesc susținerea necesară pentru realizarea proiectelor lor de digitalizare, transmit reprezentanţii Municipalităţii timişorene.

Aceste proiecte, adaugă ei, reprezintă instrumente digitale care adună ideile și creativitatea cetățenilor, îi țin la curent în legătură cu consultările publice și îi ajută să le transpună în realitate. Un accent semnificativ este pus pe crearea unui buget participativ la standarde înalte.

Guvernarea participativă presupune implicarea cetățenilor, atât a celor care sunt deja activi în spațiul public, care au doar nevoie de canale de comunicare prin care să poată contribui, cât și a celor care nu și-au asumat încă un rol activ.

Programul se derulează în perioada 20 septembrie 2021 – 20 martie 2022, iar până la finalul acestuia Timișoara va avea un aşa-numit Plan de Acțiune Locală pentru guvernare deschisă, prin care să implementeze bunele practici învățate.

Timișoara este reprezentată de Valentin Mureșan, consilier personal al primarului pe probleme de Smart City și Transformare Digitală.

Participanții în cadrul acestui program sunt reprezentanți ai mai multor orașe din SUA, Canada, România, Nepal, Ecuador și Argentina, acesta fiind realizat cu sprijinul Facultății de Inginerie a Universității din New York.

Print Friendly, PDF & Email