A fost inițiat primul Program Național de Educație pentru Siguranță dedicat siguranței copiilor și tinerilor. Timişoara se află printre primele orașe în care va fi pus în practică acest proiect.
Statisticile venite de la Uniunea Europeană despre România sunt îngrijorătoare, acestea arătând că ţara noastră se află pe primul loc şi la numărul bicicliștilor morți în accidente rutiere, şi la numărul de pietoni uciși în accidente, şi la numărul deceselor rezultate în urma accidentelor rutiere, că 80% dintre români nu știu să acorde prim-ajutor şi că România ocupă locul 3 în Europa la fenomenul bullying-ului, spun reprezentanţii Asociației Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului, care a iniţiat primul Program Național de Educație pentru Siguranță dedicat siguranței copiilor și tinerilor.
Pe baza experienței acumulate prin proiectul Ora de Educație Rutieră din București, prin care s-a ajuns la 80.000 de elevi, implicit la aproximativ 180 de școli și licee, dar și la peste 40.000 de preșcolari din toată țara, Program Național de Educație pentru Siguranță (PNES) a fost gândit pe o perioadă de trei ani și are scopul de a dezvolta proiecte și modele de bune practici în educația rutieră a copiilor, în educația pentru prim-ajutor și situații de urgență şi în cea pentru prevenirea și combaterea bullying-ului,
Program Național de Educație pentru Siguranță a fost lansat oficial la nivel national, iar primele orașe vizitate sunt Cluj, Arad și Timișoara, unde echipa EDIT și partenerii de la Poliția Română și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă vor interacționa cu elevi din clasele primare şi de liceu.
Parteneri instituționali în acest proiect sunt Ministerul Educației Naționale, IGPR, prin Direcția Rutieră, Direcția Generală Anticorupție, prin Institutul pentru Combaterea și Prevenirea Criminalității, Primăria Capitalei prin Proedus, I.G.S.U., I.S.M.B. şi Universitatea din București, prin Facultatea de Psihologie.
Un comentariu la articolul “Timişoara, inclusă în primul program dedicat siguranței copiilor și tinerilor”