Primarul Nicolae Robu: „Dacă Timişoara va pierde 33 de milioane euro, noi, timișorenii, va trebui să facem un mare miting”

La încasarea primelor cote defalcate din impozitul pe venit, s-ar putea ca Timişoara să aibă un buget diminuat cu peste 30 de milioane de euro, atrage atenţia primarul Nicolar Robu. „În fața unei asemenea situații, noi, timișorenii, va trebui să facem un mare miting, cel mai mare”, spune edilul.

 

Timișoara ar putea avea în acest an și în următorii un buget anual cu 33 de milioane euro mai mic decât în anii trecuți, avertizează primarul oraşului, liberalul Nicolae Robu. Asta, mai spune el, dacă Guvernul nu-și va onora promisiunile că va compensa această scădere generată de noul Cod Fiscal.

Se apropie momentul adevărului: în 9 sau în 10 februarie, vom încasa primele cote defalcate din impozitul pe venit, după noul Cod Fiscal. Vom vedea, atunci, dacă se va face compensația promisă sau nu”, scrie, azi, pe contul său de pe o reţea de socializare primarul Nicolae Robu.

În caz contrar, mai spune acesta, pentru Timișoara urmează un adevărat dezastru. „Iar în fața unei asemenea situații, noi, timișorenii, va trebui să facem un mare miting, cel mai mare, consider eu, pe care l-am făcut vreodată. Pentru că niciodată nu ni s-a mai făcut o nedreptate de o asemenea anvergură. Niciodată n-am mai fost supuși la un asemenea jaf”, mai spune primarul Nicolae Robu.

Edilul îi invită pe timişorenii conectaţi la aceeaşi reţea de socializare să aprecieze acest mesaj, dacă sunt de acird cu ceea ce afirmă, iar dacă nu, să posteze textul „Nu ne pasă că ni se iau banii! Știe PSD ce să facă cu ei!”.

Un semnal de alarmă în acest sens a tras, încă din decembrie 2017, şi deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea, secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, Camera Deputaților. Acesta declara că, pentru anul 2018,  se așteaptă o diminuare a bugetului local cu circa 33 de milioane de euro, diminuare cauzată de reducerea încasării anuale cu o treime în cazul impozitelor pe venit.

În lista orașelor și zonelor ce vor fi grav afectate de pseudo-revoluția fiscală introdusă de PSD-ALDE pentru 2018, aprecia Marilen Pirtea, se află cele mai puternice economii locale private: „Raportul dintre numărul angajaților din sectorul privat și cel al angajaților din sectorul public arată o ierarhie a județelor României în care Timișoara și Timișul se află în topul primelor trei zone, imediat după București și Ilfov, în primul eșalon al zonelor dezvoltate ale țării, în care se mai află și Sibiu, Arad, Cluj, Brașov, Bihor, Argeș, Satu Mare sau Prahova.”

Marilen Pirtea atrăgea atenţia că măsurile fiscale luate de Guvernul PSD-ALDE pentru 2018 încetinesc ritmul de dezvoltare al orașelor și județelor în care economia privată este puternică, bugetele locale fiind diminuate considerabil prin reducerea cotei de impozitare pe venituri. „Un nou exemplu de măsură implementată după ureche, fără studii de impact, ignorând toate avertismentele”, conchidea deputatul liberal.

Print Friendly, PDF & Email