Primarul Timişoarei nu renunţă la ideea organizării unui miting, dacă Centura Sud nu va primi finanţare

Nicolae Robu primar, 5Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţă că nu renunţă la ideea organizării unui miting civic de protest, în cazul în care, după includerea Centurii Sud în Master Planul General de Transport al României, nu vor fi identificate sursele de finanţare care să permită demararea lucrărilor în acest an.

 

Includerea în Master Plan a Centurii Sud trebuie urmată de identificarea, în cel mai scurt timp posibil, a surselor de finanţare care să permită demararea lucrărilor de execuţie chiar în cursul acestui an. În caz contrar, simpla menţionare a obiectivului Centura Sud în Master Plan nu va soluţiona problema traficului supraaglomerat din Timișoara, nici problema poluării cu noxe sau a distrugerii drumurilor, declară primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Şi, mai spune el, alocarea de fonduri este problema Guvernului.

„S-a lucrat nepermis de mult la cei 12,8 kilometri de centură care leagă drumul Aradului de drumul Lugojului”, apreciază edilul, adăugând că nu este de dorit să se ajungă la astfel de tergiversări și în cazul variantei de ocolire Sud a orașului. În plus, adaugă el, în pofida perioadei lungi de execuție a singurei porțiuni de centură a Timișoarei funcțională, s-a realizat doar o porțiune de 12,8 km de drum cu câte o bandă pe fiecare sens.

În ceea ce priveşte proiectul Centurii Sud, cea care va realiza conexiunea dintre Calea Şagului şi ieşirea din Timișoara spre Lugoj, edilul a opinat că aceasta va trebui să prevadă, încă din forma iniţială, realizarea de patru benzi de circulaţie, chiar dacă lucrarea în sine va fi efectuată etapizat.

Primarul subliniază că nu va renunța la ideea organizării unui miting civic de protest menit să susţină realizarea acestui obiectiv de interes major pentru Timişoara, în situația în care guvernanții nu vor identifica grabnic sursele de finanțare necesare demarării proiectului. În context, Nicolae Robu informează că a lansat deja o consultare, pe pagina sa de pe o reţea de socializare, demers despre care spune că este menit să tatoneze receptivitatea timişorenilor faţă de ideea organizării unei astfel de acțiuni de protest. Referitor la potenţiala participare la acest protest civic, edilul a avansat o prezenţă scontată la peste 15.000 de timişoreni, în condițiile în care, spune el, este vorba despre o nevoie stringentă a oraşului, reprezentată de un obiectiv care nu trebuie conotat politic.

Print Friendly, PDF & Email