Primarul Nicolae Robu, atac la adresa Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii

Un atac dur la adresa Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii a fost lansat, azi, de primarul Timișoarei.

 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, susține că tot mai mulți cetățeni, unii chiar oameni importanți în cultura timișoreană, i-au spus că, de la câștigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii și până în prezent, nu știu ce s-a realizat în proiect. Nicolae Robu a criticat și principalul eveniment cultural organizat până acum de Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

Atunci mi-am pus și eu întrebarea: dacă mă duc să fac un sondaj și întreb pe stradă oameni ce au aflat ei între timp despre evoluția proiectului, chiar îmi închipui că nu prea o să primesc răspunsuri. Oamenii vor da din umeri. Dacă întrebi chiar cercuri implicate în cultură, oameni importanți în cultura timișoreană, ce știu ei despre proiect, la fel. Trebuie revizuită conduita și trebuie făcut ceea ce din start am declarat, că acest proiect trebuie să fie al comunității. Am stat deoparte până acum, în mod atipic pentru mine, mă cunoașteți și știți bine că intru în toate, când simt că lucrurile nu merg, și intru vizibil. Aici am intrat discret. Dar de acum nu voi mai fi discret. (…) Nu mai vreau să se întâmple lucrurile fără girul meu dat în context de fapt împlinit, ci într-o analiză serioasă. Nu eu trebuie să decid, ca persoană, ci trebuie să decidem, suntem destui în orașul acesta”, a declara azi, într-o conferinţă de presă, primarul Timişoarei.

Acesta a dat exemplul spectacolului susţinut de Cirkus Cirkor, primul eveniment de anvergură lansat de la obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană, spunând că nu a fost în Timişoara atunci, dar că mulți care au participat la eveniment i-au spus că nu a fost un eveniment care să fie de ținuta potrivită. „Și vreau să îi fie clar și consultantului pe care îl avem că nu o să mai meargă cu conduita pe care o are față de oamenii importanți ai Timișoarei, o atitudine arogantă, de om venit de undeva de sus, la niște amărâți care nu știu ce e aia cultură. Cu asemenea atitudine nu avem nevoie de el, îi vom spune să plece dacă nu își va schimba această conduită, să îi fie limpede”, a declarat primarul Timișoarei. Acesta a anunţat că vrea să vadă o planificare a activității acestei asociaţii şi a evenimentelor culturale pe care le derulează.

Nicolae Robu mai spune că proiectul trebuie să fie unul al comunității și nu al unei persoane sau al unui partid.

Print Friendly, PDF & Email