O trecere în revistă a tuturor proiectelor finalizate în decursul anului 2014 a fost realizată succint, pe contul său de pe o rețea de socializare, în ultima zi a a anului trecut, de către edilul Nicolae Robu. Acesta le-a prezentat timișorenilor o serie realizări ale mandatului său, care acoperă domenii dintre cele mai diverse, de la proiecte majore, de infrastructură, și până la proiecte din domeniul stimulării investițiilor, serviciilor sociale, educației, sănătății ori sportului de performanță.
La finalul anului 2014, edilul Timișoarei, Nicolae Robu, a prezentat, pe contul său de facebook, un bilanț succint al realizărilor unui an pe care l-a apreciat a fi fost „un an bun pentru Timișoara”, în care au fost realizate, spune el, investiții de sute de milioane de lei.
Precizând că proiectele derulate au fost extrem de numeroase și de diverse, primarul a subliniat faptul că, la capătul a doi ani și jumătate de mandat, apreciază că obiective cum sunt Piața Agroalimentară Iosefin, b-dul Văcărescu, din vecinătatea Pieței Iosefin, Piața Bălcescu, străzile Ciprian Porumbescu, Victor Babeș, Orion, Cluj, Arieș, b-dele Eroilor, Sudului, Vasile Pârvan şi Corneliu Coposu, Calea Aradului, Calea Torontalului, Divizia 9 Cavalerie, Aristide Demetriade și Stan Vidrighin, precum și realizarea părții centrale, dedicată liniilor de tramvai și a uneia din părțile laterale, care cuprinde două benzi de carosabil, trotuar, pistă de biciclete și spațiu verde cu iarbă și arbori, de pe strada Ștefan cel Mare, reprezintă realizări pe care edilul le consideră a fi generatoare de motive de satisfacție.
Acestor proiecte, finalizate deja, li se adaugă, subliniază Nicolae Robu, și proiectele aflate acum aproape de etapa de finalizare: Piața Libertății și Pasajul Subteran Michelangelo.
Șirului obiectivelor care au fost realizate deja, edilul le adaugă, de asemenea, și realizarea a sute de lucrări de alimentare cu apă şi canalizare, lucrările de reparaţii de drumuri, de iluminat public, de trecere în subteran a reţelelor de cabluri, al căror bilanț succint, în cifre, însumează, potrivit precizărilor edilului: 110 kilometri de carosabil reabilitat, modernizat sau nou realizat, pe 258 de străzi, 56 de kilometri de trotuare reabilitate sau noi, pe 145 de străzi, 3.700 de noi locuri de parcare amenajate, 54 de kilometri de noi piste de biciclete pe 39 de străzi, zeci de kilometri de reţele de canalizare şi de alimentare cu apă reabilitate sau noi, 11 clădiri, monumente și fântâni iluminate artistic, cinci clădiri construite, reabilitate sau modernizate, precum și 3.900 de arbori, plantați pe 242 de străzi, 145.000 de arbuşti, plantați pe 513 străzi şi 880.000 de flori.
De asemenea, pe lista izbânzilor anului 2014, edilul plasează și finalizarea a două noi centre pentru stimularea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă, reprezentate de cele două obiective inaugurate: Incuboxx, cu 54 de spaţii destinate firmelor, precum şi Incubatorul de afaceri de la Dumbrăviţa.
În domeniul serviciilor sociale, precizează edilul, anul 2014 a adus cu sine inaugurarea a două centre proaspăt amenajate: Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi “Podul Lung” şi Centrul de zi pentru persoane aflate în dificultate "Ioan Plavoşin", dar și a unui bloc cu 109 locuințe sociale, din care 20 cu două camere și 89 cu o singură cameră.
În ce privește domeniul medical, edilul menționează că a fost renovată clădirea în care funcţionează Clinica de Oftalmologie, cea mai veche unitate spitalicească din oraș, și că au fost efectuate reparații și o serie de achiziții pentru toate cele trei spitale aflate in jurisdicția Primăriei. În plus, mai precizează edilul, la începutul primăverii 2014, a fost începută și construcția clădirii cu opt niveluri care va aparține Spitalului Clinic de Copii „Louis Țurcanu”.
Și, tot pe lista izbânzilor care au generat beneficii domeniului medical, primarul Nicolae Robu menționează faptul că trei clădiri importante din Timișoara – una în care funcționează Clinica de Chirurgie a Spitalului Clinic de Copii „Louis Țurcanu” și alte două în care funcționează Clinica de Balneo-Fizioterapie a Spitalului Clinic Municipal – au fost definitiv câștigate, în instanță, de către Municipalitate, după ce acestea au reprezentat, în decursul celor 25 de ani care s-au scurs de la Revoluție încoace, obiect al unor aprinse dispute, fiind retrocedate, în condiții discutabile, unor proprietari, care le-au înstrăinat, clădirile ajungând ulterior în posesia unor familii de romi din Timișoara.
Și în ce privește domeniul educației, menționează edilul, au fost înregistrate progrese, cuantificate în investiții la numeroase școli și grădinițe din oraș, pe lista cărora primarul Nicolae Robu menționează liceele “Nikolaus Lenau”, “C.D. Loga” și “J.L. Calderon”, precum și Școala Generală nr. 22.
Edilul se exprimă cu satisfacție și la adresa realizărilor de ordin ambiental pe care le-a finalizat în decursul anului 2014, pe lista cărora acesta plasează „o fântână cu jocuri de apă și lumini, pentru bucuria locuitorilor Cartierului Soarelui și a vizitatorilor săi”.
În plus, „am susținut masiv cultura și sportul, mai mult ca oricând. Echipa de rugby a orașului a câștigat Cupa României, iar echipa de fotbal, ACS Poli, a încheiat prima parte a campaniei de revenire în Liga 1 pe locul 1, cu 7 puncte avantaj și un joc spectaculos, cu multe goluri”, notează edilul, la finalul bilanțului realizărilor anului 2014.
Ultimele comentarii