Mic tratat de meta-meditație, în Curtea Franciscană

Georgi Rădulescu şi Serena Voaideş. Foto: Arte Factum

Compania independentă Arte-Factum finalizează Laboratorul de introspecție muzicală lansând, pe scena Nocturnaliilor 2021, o tânără compozitoare, violonista Georgi Rădulescu. Aceasta va interpreta în primă audiție compoziția Meditation, într-un recital susținut împreună cu pianista Serena Voaideș.

 

Evenimentul se va desfășura vineri, 24 septembrie, de la ora 19, în Curtea Franciscană, în cadrul expoziției Etnosculptură. Instrumente imosibile, a artistului vizual M.C. Donici.

Georgi Rădulescu și Serena Voaideș propun pentru cel din urmă eveniment outdoor al Nocturnaliilor Arte-Factum 2021 un program muzical captivant, rarisim în spațiul muzical autohton, cu piese de Brian Crain (Wind, Italian Summer, Rain, Adagio con Amore), Yann Tiersen (L’Absente, La Valse D’Amélie), Ludovico Einaudi (Experience, Primavera, Due Tramonti), Astor Piazzolla (Vuelvo Al Sur), George Gershwin (Preludiile nr. 1, 2) și Grigoraș Dinicu (Căruța Poștei). Recitalul se va încheia cu Meditation, piesă compusă de Georgiana Rădulescu și înregistrată într-o sesiune acustică outdoor (https://youtu.be/qOQOWi9snf4), care a inspirat rafinate și fanteziste dantelării soutache designerului  Alina Emandi, create pentru acest

Georgiana Rădulescu s-a născut în 1996, la Timișoara, iar mai bine de 18 ani din viață i-a dedicat muzicii. A început să studieze vioara la vârsta de 7 ani, în cadrul Colegiului Național de Artă “Ion Vidu”, apoi a absolvit Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, specializarea Interpretare instrumentală. A urmat un masterat la University of West London, London College of Music, unde a susținut concerte atât ca solistă, cât și în poziția de concertmaestru al orchestrei universității. În prezent, urmează cursurile Departamentului de pregătire psihopedagogică, dorindu-și ca pe viitor să împărtășească  pasiunea pentru muzică și cunoașterea dobândită tinerilor muzicieni pe care îi va avea elevi.

Serena Voaideș, născută în 1997,  a început studiul pianului la vârsta de doar șase ani, la Școala de muzică “Filaret Barbu” din Lugoj. Și-a continuat educația muzicală la Colegiul Național de Artă “Ion Vidu” din Timișoara, unde a câștigat premii naționale și internaționale, iar mai apoi s-a perfecționat ca artist în cadrul Facultății de Muzică și Teatru. A participat la numeroase concerte, recitaluri și cursuri de măiestrie cu renumiți interpreți. Experiența acumulată în cadrul programului Erasmus, an în care a studiat cu pianista Joanna Marcinkowska, i-a sporit ambiția de a aprofunda explorarea muzicii. În prezent, urmează cursurile de masterat ale Facultății de Muzică din Timișoara.

Recitalul lor va avea ca decor expoziția Instrumente imposibile, ciclu din conceptul etnosculptură.

Echo – Factum, mic tratat de meta-meditație este un eveniment al Asociației Culturale Arte-Factum, în cadrul  stagiunii independente Nocturnalii outdoor/indoor 2021, conceput și regizat de Levente Kocsárdi, fiind un proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Județean Timiș, având ca parteneri Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”.

Concertul  se va desfășura în condițiile respectării stricte a tuturor regulilor de sănătate publică în vigoare. Rezervări de locuri se pot face la numărul de telefon 0752-111.807.

Print Friendly, PDF & Email