Un nou spectacol-Nocturnalie, la Curtea Franciscană

 Foto: Arte-Factum

Nocturnaliile Arte-Factum, organizate în Curtea Franciscană, continuă luni, 14 septembrie, cu Doctor Faustus, theater-concert, un spectacol care abordează pactul mefistofelic dintr-o perspectivă nouă, un Faust contemporan, cu disonanțele și acutele lumii sub semnul terifiant al imprevizibilului. 

 

Kocsárdi Levente a compus muzica, a regizat și interpretează acest spectacol, bazat pe capodopera omonimă a lui Thomas Mann.

Criza de inspirație a creatorului, vocația tragică a ratării, fragilitatea și  geniului, compromisul fatal și eul supus experienței interioare a timpului, relația dintre neant și etern, disjuncția geniului de schizofrenie sunt temele care alcătuiesc arhitectura acestui inedit concert de muzică contemporană de teatru inspirat de povestea vieții compozitorului Adrian Leverkühn, rememorată de prietenul său intim Serenus Zeitblom, transmit organizatorii.

Actor, regizor și compozitor de muzică de teatru, Levente Kocsárdi a conceput spectacolul ca pe un proiect muzical evolutiv. „Orchestra  faustiană” a concertului îi are în componență pe tinerii muzicieni Sarolta Vass (flaut, mezzo), Cătălin Sidorov (vioară) şi Ana Pricop (violoncel). Universul vizual al spectacolului este creația scenografului Mihai Donici.  Dramaturgia este realizată de Simona Donici, iar videoartist este Cornel Putan.

Spectacolul va avea loc luni, 14 septembrie, loc în cadrul proiectului Nocturnalii, în Curtea Franciscană. Proiectul, realizat de Arte-Factum, este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Timișoara, având ca parteneri: Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” și Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

În conformitate cu regulile sanitare de protecție anti covid-19, spun organizatorii, locurile la spectacol vor fi limitate, iar accesul se va face exclusiv prin rezervarea brățărilor de acces, la telefon: 0752 111 807.

Print Friendly, PDF & Email