Doctor Faustus, la Curtea Franciscană

Foto: Asociația Culturală Arte-Factum

Asociația Culturală Arte-Factum continuă Nocturnaliile, în Curtea Franciscană, cu Doctor Faustus, live drama music show.

 

Kocsárdi Levente este cel care a compus muzica, a regizat și cel care şi interpretează acest spectacol bazat pe capodopera omonimă a lui Thomas Mann. Spectacolul este programat  joi, 27 august, de la ora 20.30, în Curtea Franciscană.

Doctor Faustus – live drama music show se bazează exclusiv pe muzica originală compusă de Levente Kocsárdi  pentru acest theater-concert ce abordează pactul mefistofelic dintr-o perspectivă nouă,  n Faust contemporan, cu dilemele, disonanțele și acutele  lumii sub semnul terifiant al imprevizibilului.

Rolul artei și precaritatea existenței artistului, crizele de inspirație ale creatorului și criza umanității, vocația tragică a ratării, fragilitatea și polaritatea geniului,  compromisul fatal și eul supus experienței interioare a timpului, relația dintre neant și mundan, disjuncția geniului de schizofrenie sunt temele care alcătuiesc arhitectura acestui concert de muzică contemporană de teatru inspirat de povestea vieții compozitorului Adrian Leverkühn, rememorată de prietenul său intim Serenus Zeitblom.

Drama doctorului Faustus, teama de ratare și disperarea artistului a cărui criză de inspirație se suprapune crizei globale sunt teme mai actuale decât oricînd.   Este un subiect care m-a preocupat în tot acest timp trăit în teatru, aș putea spune că sunt 25 de ani de când pregătesc acest spectacol, iar astăzi, când am vârsta personajului său, am hotărât să-i expun vulnerabilitățile”, explică Kocsárdi Levente.

Actor, regizor și compozitor de muzică de teatru, Levente Kocsárdi a conceput spectacolul ca pe un proiect evolutiv. „Orchestra  faustiană” a show-ului  îi are  în componență pe tinerii muzicieni Sarolta Vass (flaut, mezzo), Cătălin Sidorov (vioară) şi Ana Pricop (violoncel). Universul vizual al spectacolului este creația scenografului Mihai Donici. Videoartist este Cornel Putan.

Toate regulile de protecție anticovid 19 prevăzute legal vor fi respectate cu strictețe, transmit organizatorii. În acest context, locurile la spectacol vor fi limitate, iar accesul se va face exclusiv prin rezervare telefonică, la numărul 0752 111 807.

Doctor Faustus – live drama music show este un spectacol produs de Asociația Culturală Arte-Factum. Parteneri: sunt Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”.

Print Friendly, PDF & Email