Servicii juridice gratuite, la UVT, pentru ONG-urile care oferă asistență persoanelor afectate de război

Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara a demarat recent proiectul Clinicii Juridice pentru Societatea Civilă, o structură ce reunește cadre didactice și studenți voluntari ai Facultății de Drept, alături de profesioniști ai dreptului – avocați din cadrul unor societăți de avocatură din Timișoara. Aceștia oferă servicii de asistență, reprezentare și documentare juridică pro bono și acordare de asistență pentru persoanele afectate de război.

 

În contextul situației generate de conflictul din Ucraina, Clinica Juridică pentru Societatea Civilă se alătură eforturilor organizațiilor non-guvernamentale implicate în acordarea de asistență pentru persoanele afectate de război. Prin echipele sale de avocați și studenți voluntari, Clinica va contribui cu resurse juridice pentru sprijinirea organizațiilor non-profit, în legătură cu procedurile privind dreptul de azil sau cu alte mecanisme de asistență și protecție oferite de legislația română și europeană. Clinica poate fi contactată prin email, la adresa clinica.juridica@e-uvt.ro.

Echipele UVT, formate din avocați și studenți voluntari, vor susține prin resurse juridice activitatea organizațiilor non-profit implicate în acordarea de asistență pentru persoanele afectate de războiul din Ucraina. Suntem solidari cu vecinii ucraineni, cu rezistența lor în fața agresorilor”, declară rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

În anul academic 2021-2022, avocații colaboratori ai Clinicii Juridice pentru Societatea Civilă provin din cadrul cabinetelor de avocatură Hațegan Attorneys (avocat Adoriana Azoiței), Maier Ciucur & Asociații (avocat Mălina Bucur), Marian, Popa și Asociații (avocat Ioana Petrușe), Mușat & Partners Timișoara (avocat Oana Mititelu), Dan Doroga și Cristina Nicorici.

 

Print Friendly, PDF & Email