Tribul Artistic organizează în mai multe școli timișorene ședințe de muzicoterapie, în cadrul proiectului Pavilionul muzical, în luna noiembrie acestea având loc sub coordonarea Angelicăi Postu, muzicoterapeut la Spitalul Universitar de Psihiatrie Charite din Berlin.
Prima etapă a proiectului Pavilion muzical – prin cartier a fost organizată în perioada 21 – 23 octombrie. „Ne simțim mândri să reconfirmăm faptul că interesul pentru cultură și pentru muzica clasică este nelipsit din identitatea orașului. Am avut parte de zile de poveste alături de copiii din școlile timișorene, iar la evenimente am primit vizita unor oameni minunați: Vlad Popescu – vioară, Roxana Ardeleanu – pian, Sorina Savii – percuție, Cosmin Cobasa – corn, Dumitru Palagniuc – flaut, Andrei Văleanu – clarinet,dar și tineri artiști și muzicieni aflați încă pe băncile Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara”, transmite organizatorul, Asociația Tribul Artistic (Trib’Art).
Etapa a doua, ce va avea loc în perioada 11 – 18 noiembrie, se anunță a fi cel puțin la fel de interesantă și plină de nuanțe muzicale, spun organizatorii.
Sub coordonarea Angelicăi Postu, expert în muzicoterapie și muzicoterapeut la Spitalul Universitar de Psihiatrie Charite din Berlin, fondatoare a Asociației Române de Muzicoterapie, și a lui Vlad Popescu, directorul artistic al Trib’Art, Pavilion muzical – prin cartier devine locul în care publicul se poate regăsi, poate uita de griji, muzicoterapia fiind una dintre cele mai expresive forme de exprimare a trăirilor și de eliberare a psihicului.
„În continuare, vom face tot posibilul ca evenimentele organizate de Asociația Tribul Artistic să se desfășoare cu luarea tuturor măsurilor de protecție, grija noastră fiind în primul rând sănătatea și siguranța participanților, ședințele de muzicoterapie să aibă loc în cele mai bune condiții, iar cursurile și activitățile rămase în etapa a II-a din cadrul proiectului să fie organizate și susținute la cele mai înalte standarde”, transmit organizatorii.
Pavilion muzical – prin cartier este un proiect realizat cu sprijinul Primăriei Timișoara și al Consiliului Local Timișoara prin Centrul de Proiecte, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, muzicieni și studenți din cadrul Facultății de Muzică și Teatru.
Un comentariu la articolul “Şedinţe de muzicoterapie, în şcoli din Timişoara”