Programul „Şcoli curate”, lansat la Timişoara

La Timişoara se lansează azi proiectul „Școli curate”, care are în vedere un nou mod de a combate corupția în ceea ce privește alocarea, accesarea și cheltuirea resurselor publice în învățământul preuniversitar.

 

Evenimentul Școli curate pentru unități de învățământ bine guvernate, transparente și finanțate corespunzător este organizat de Societatea Academică din România și Centrul pentru Resurse Civice, cu sprijinul Consiliului Județean al Elevilor Timiș și FITT Timișoara.

Școli curate este inițiativa prin care este lansat un nou mod de a combate corupția în ceea ce privește alocarea, accesarea și cheltuirea resurselor publice în învățământul preuniversitar. „Concret, prin acest proiect vrem să punem umărul la modernizarea educației printr-o finanțare transparentă și adecvată a școlilor și liceelor din întreaga țară”, spune Cristian Ghingheș, coordonatorul proiectului.

La Timişoara, proiectul Școli curate va fi lansat azi, de la ora 15, la Casa Tineretului. În cadrul evenimentului, va avea loc lansarea ghidului monitorilor pentru buna guvernare a școlilor și liceelor și aplicația Check my school – www.scolicurate.ro, care le permite elevilor și părinților să monitorizeze şcolile și să participe la îmbunătățirea actului de educație. În cadrul aceluiaşi eveniment, anunţă organizatorii, vor fi dezbătute posibile soluții pentru creșterea cuantumului sumelor pe care Statul și autoritățile locale le investesc în educație și pentru creșterea gradului de bună guvernare și transparență a școlilor și liceelor din Timiș.

Sunt așteptați să ia parte elevi, părinți, profesori, directori de şcoli, experți în educație, precum și reprezentanți ai autorităților locale și deconcentrate în teritoriu.

Print Friendly, PDF & Email