„Timișoara la cutie” ajunge în școli

Echipa Timișoara la cutie a pregătit anunţă că o broșură gratuită de prezentare a oraşului, special concepută pentru copiii din clasele primare, care poate fi utilizată atât la clasă, în completarea materiei școlare, cât și acasă, în timpul liber.

 

Ne-am dorit să intrăm în clase să ținem lecții deschise în care să le povestim copiilor despre istoria, arhitectura și poveștile fascinante ale orașului, folosindu-ne de materialele «Timișoara la cutie». Dar datorită situației sanitare în care ne aflăm, a trebuit să ne reorientăm și am gândit o broșură de prezentare a orașului, care poate fi accesată pe www.timisoaralacutie.ro și descărcată oriunde s-ar afla copiii”, anunţă inițiatorii proiectului.

Aceştia mai spun că au selectat câteva din cele mai importante informații pe care ar trebui să le știe orice copil care locuiește în Timișoara, prezentate în 4 capitole: 1. Geografia Timișoarei, 2. Istoria Timișoarei, 3. Organizarea administrativă a Timișoarei și 4. Turist în propriul oraș. La finalul fiecărui capitol au fost incluse o serie de sarcini, prin care copiii își testează cunoștințele generale despre Timișoara.

„Fie că vorbim de ora de geografie în care se învață despre orientarea în cartier și propriul oraș, fie că vorbim de ora de comunicare în care se învață scrierea și citirea sau de ora de arte vizuale în care se învață folosirea diferitelor tehnici de desen sau pictură, «Timișoara» la cutie vine în completarea materiei școlare cu o serie de materiale atractive menite să trezească curiozitatea despre istoria și poveștile savuroase ale Timișoarei”, declară Nicoleta Ciocov, din partea iniţiatorilor proiectului.

Dacă broșura și exercițiile oferă baza de cunoștințe despre oraş, orientarea în spațiu, perspectiva 3d, abilitățile practice se dezvoltă construind clădiri istorice ale orașului în miniatură, realizând un puzzle cu cartierul Cetate, colorând și completând cărțile poștale ce se regăsesc printre materialele Timișoara la cutie, explică iniţiatorii proiectului.

Pentru a sprijini învățarea experiențială aceşti au creat o serie de pachete speciale pentru grupuri de elevi, pachete care cuprind planșele  unor clădiri istorice din care se pot crea miniaturi, cărți poștale de colorat, puzzle cu cartierul Cetate, broșura cu lecțiile despre Timișoara.

Cei care reușesc să completeze corect toate sarcinile propuse pot deveni ghizi pentru colegii și familiile lor, promovând istoria și poveștile fascinante ale Timișoarei. Prin această campanie ne propunem să oferim o alternativă de învățare despre orașul Timișoara, completând programa școlară și dezvoltând curiozitatea copiilor pentru orașul în care trăiesc”, mai spune Nicoleta Ciocov.

Lecția despre Timișoara precum și detalii despre pachetele pregătite pentru școli pot fi descărcate gratuit accesând link-ul www.timisoaralacutie.ro.

Print Friendly, PDF & Email