Trei săptămâni de vacanţă, fără program cu publicul la Consiliul Judeţean Timiş

Spiritul Crăciunului pare să-i fi cuprins în acest an foarte repede pe angajaţii funcţionari publici ai Consiliului Judeţean Timiş, care îşi iau 23 de zile de vacanţă fără program cu publicul.

 

„Ne vedem pe 9 ianuarie”

Cetăţenii care nu şi-au rezolvat săptămâna trecută probleme pe care le aveau pe la Consiliul Judeţean Timiş, nu mai au nicio şansă de soluţionare a doleanţelor lor până anul viitor, şi atunci, după aproape zece zile.

CJ Timiş a anunţat că se suspendă programul de lucru cu publicul şi acordarea de audienţe începând cu data de 19 decembrie, urmând ca acestea să fie reluate din data de 9 ianuarie 2017.

Data de 19 este menţionată pentru ca lucrurile să arate puţin mai bine, când, de fapt, la CJ Timiş nu se mai lucrează cu publicul de vineri, 16 decembrie, perioada de vacanţă totalizând 23 de zile.

Vacanţa „în prelungiri” este de fapt, un fel de tradiţie administrativă, pentru că şi anul trecut a existat o vacanţă, însă ceva mai scurtă, cu câteva zile. Astfel, la sfârşitul anului trecut perioada de lucru cu publicul a încetat pe 18 decembrie, însă a şi reînceput mai târziu decât se plănuieşte pentru anul viitor, respectiv pe 11 ianuarie.

 

„O jumătate de an deloc spectaculoasă”

Conform consilierului judeţean PNL Tiberiu Lelescu, la momentul bilanţului, după o jumătate de an de exercitare deplină a atribuţiilor noii conduceri a administraţiei judeţene lucrurile nu au evoluat spectaculos sub aspectul iniţiativelor notabile pentru cetăţeni. „Pentru cetăţean nu s-a întâmplat mai nimic demn de luat în seamă. Nici prin instituţie, în afară de acea organigramă, care de fapt a fost un fel de rotire a cadrelor, pentru că majoritatea celor de la structurile desfiinţate au rămas în Consiliul Judeţean, şi au plecat doar şefii cărora nu le-a mai convenit noul regim”, consideră alesul local.

Din punctul său de vedere, această evoluţie era oarecum de aşteptat, ţinând cont că, pentru unii şefi actuali din administraţie actuala funcţia a fost considerată doar o etapă de tranziţie. „Sunt convins că unii, cel puţin, au stat în aşteptare, în ideea că poate prind post pe la Guvern. Aşa că nu au fost hotărâţi ce să facă: să rămână sau să plece, şi de aceea probabil că nici nu s-au chinuit prea tare. Acum, după alegeri, normal că urmează împărţirea posturilor, şi o situaţie foarte tulbure, în care dreapta devine stânga, stânga se aliază cu dreapta, iar alţii sunt în pericol de a dispărea cu totul”, consideră Tiberiu Lelescu.

Print Friendly, PDF & Email