Două luni fără program cu publicul și fără audiențe, la Consiliul Judeţean Timiş

Urmărind stadiul unor documente privind proiectele aflate sub decizia Consiliul Judeţean Timiş, reprezentanţii PLUS Timiş transmit că au aflat cu stupoare că administraţia judeţeană a suspendat, timp de două luni, şi programul de lucru cu publicul, și audiențele.

 

Kinga Târlea, din cadrul PLUS Timiş, se declară  a semnalat un anunț pe site-ul instituției cel puțin ciudat ce nu poate fi trecut cu vederea: CJT este în concediu.

„Având în vedere că pentru perioada iulie-august au fost programate concedii de odihnă ale conducerii executive și ale aparatului de specialitate al Consiliul Județean Timiș, spune Kinga Târlea, conducerea instituţiei anunţă suspendarea programului de lucru cu publicul și a audiențelor din 8 iulie până în 2 septembrie.

Noi, cei pentru care politica trebuie să fie în interesul cetățenilor, noi care credem că instituțiile statului sunt în slujba cetățeanului, noi, cei din PLUS, condamnăm vehement o astfel de atitudine. Considerăm că este inacceptabil ca o instituție, oricare ar fi ea, să nu aibă porțile deschise celor care plătesc taxe și impozite, care au nevoie de documente sau solicită o audiență. Credem totodată că în orice instituție, publică sau privată, conducerea este cea care programează concediile personalului angajat și o face astfel încât activitatea instituției, nevoile cetățenilor, ale celor care beneficiază de serviciile instituției să nu fie afectate. O conducere competentă și responsabilă astfel se comportă. O instituție a statului ține cont în primul rând de nevoie celor pe care îi servește”, spune Kimga Târlea.

PLUS Timiş cere CJ Timiș ca în cel mai scurt timp remedieze inconvenientul creat cetățenilor şi propune ca în perioadele de concediu să existe un program cu publicul: „Putem accepta chiar o varianta de program redus, însă nu suspendat.

Print Friendly, PDF & Email