Fundaţia Interart Triade anunţă deschiderea virtuală a Muzeului Jecza și a Colecției digitale de sculptură.
Proiectul Jecza Museum urmărește constituirea unei colecții-pilot cu 100 de lucrări de sculptură prelucrate digital, precum și digitizarea, indexarea, arhivarea imaginilor și racordarea acestei arhive digitale la arhive și indexări europene și globale.
Proiectul Jecza Museum invită, de asemenea, la parcurgerea câtorva „povești” legate de lucrările sculptorului Peter Jecza. Ghid al acestor imersiuni în interiorul creației este Sorina Jecza, soția artistului. Unghiul din care se va dezvălui lumea artistului este al aceleia care l-a însoțit pe sculptor timp de peste 30 de ani, fiind martora nașterii a peste o mie de lucrări. Apropiindu-se de câte o lucrare, Sorina Jecza face legături ce conduc spre procesul intim al creației, dezvăluind mecanismele interioare care au generat opera.
Colecția digitală este completată de imagini de realitate augmentată și tururi virtuale pentru vizualizarea operelor de artă, anunţă organizatorii.
Invitați la lansarea online, care va avea loc vineri, 29 ianuarie, de la ora 16, sunt prof. dr. Pia Brînzeu, scriitoare, prof. dr. Marcel Tolcea, scriitor, Robert Șerban, scriitor, prof. dr. Radu Vasiu şi conf. dr. Florin Drăgan, de la Universitatea Politehnica Timișoara, din partea Fundaţiei Interart Triade, Sorina Jecza-Ianovici, iar din partea Jecza Gallery, Andrei Jecza. Moderatoarea evenimentului va fi Diana Andone, de la Universitatea Politehnica Timișoara
Parteneri în acest proiect sunt Fundația Interart Triade, inițiatoare, Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul Multimedia și Centrul de eLearning, și Galeria Jecza.
Proiectul se desfășoară în perioada 15-31 ianuarie și este realizat cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii, în contextul „Zilei Culturii Naționale
Pentru participare la lansarea online, publicul interesat este invitat să se înscrie accesând acest link.
Ultimele comentarii