Expoziție de desen contemporan, la Galeria Jecza

Galeria Jecza organizează o expoziţie de desen contemporan, prin intermediul căruia artiştii îi explorează acestuia (non)limitele.

 

Vernisajul expoziției de desen contemporan The Unpleasant Show va avea loc la Galeria Jecza, în 10 martie, de la ora 19.

Sasha Robert Bandi, Dan Beudean, Mi Kafchin, Cristian Opriș, Radu Oreian, Raluca Popa, Lea Rasovsky, Ștefan Ungureanu și Sorin Vreme sunt cei nouă artiști care vor pune în context ipotezele desenului.

Echipa curatorială a expoziției, formată din Andrei Jecza și Simona Abagiu, explorează (non)limitele desenului, astăzi, și plasarea lui în practicile artistice contemporane.

Adesea nedezvăluit publicului, desenul este, poate, cel mai intim element al practicii artistice, expunând deciziile, indeciziile și indiscrețiile unei «consemnări cu voce tare». Dificultățile sale de definire reflectă statutul nehotărât al procesului, practicii și obiectelor acestuia. Regăsim desenul ca act investigativ de căutare, ca formă de discurs social și politic, ca prefigurare și cartografiere a ideilor, ca semn rutier, ca limbaj grafic al publicității, ca ghid de siguranță în aeronave și multe altele. Această fluență a limbajului vizual trebuie dezvoltată, cultivată și provocată echivalent cu orice alt mijloc de comunicare important”, spun reprezentanţii Galeriei Jecza.

Aceştia mai spue că actul de a desena rămâne un mijloc primordial și fundamental de a traduce, documenta, înregistra și analiza lumea locuită, atât cea exterioară, cât și cea interioară: „Privitul înseamnă cunoaștere, iar desenul te învață să privești.”

Print Friendly, PDF & Email