Teste pentru depistarea covid-19, şi la Spitalul CFR Timişoara

Din 10 august la Spitalul Clinic CF Timișoara se fac şi teste pentru depistarea covid-19 în laboratorul de biologie moleculară înființat și dotat cu sprijinul Ministerului Transporturilor și al Universității de Medicină și Farmacie Timișoara.

 

Spitalul CFR a fost inclus, în 6 martie, în rețeaua de spitale suport Covid-19. Astfel, în timp ce Spitalul Clinic „Victor Babeș” din Timișoara se ocupa de pacienţii cu noul coronavirus, Spitalul CFR a primit cazurile infecțioase non-covid, care i-au fost redirecționate. În lunila aprilie şi mai, conform Planului alb, pacienții depistați cu covid-19 au fost transferați la Spitalul „Victor Babeș”, iar din 6 iunie, în contextul amplificării ratei de infectare din județ, la Spitalul CFR a fost deschis un pavilion cu 25 de paturi pentru pacienţii covid. De la începutul pandemiei și până în prezent, în Spitalul Clinic CF Timișoara au fost internați pacienți asimptomatici, cu forme ușoare sau medii de covid-19.

Managerul spitalului, Stela Iurciuc, spune că s-au făcut eforturi pentru a derula fără întrerupere programul național de tratament pentru amiotrofie spinală, iar ambulatoriul integrat a funcționat, la fel, Secția Clinică Medicină Internă, iar din a doua jumătate a lunii august s-a reluat și activitatea pe Secția Clinică Chirurgie Generală.

În paralel, Spitalul CFR a oferit suport mai multor instituții medicale din județul Timiș dar și din județele învecinate. Personalul medical a participat, alături de reprezentanți ai DSP Timiș, la triajul lucrătorilor sezonieri care s-au îmbarcat în garniturile speciale de tren care au deservit ruta Timișoara-Viena, a pus la dispoziție paturi pentru dotarea Spitalului Militar de Campanie amenajat pe Stadionul CFR din Timișoara, a transferat ventilatoare mecanice la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad și la Spitalul Județean de Urgență Reșița.

Print Friendly, PDF & Email