Laborator performant de testare Covid-19, inaugurat la Spitalul Județean din Timișoara

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara are, de azi, un laborator performant de testare Covid-19, unde pot fi procesate, zilnic, între 500 și 700 de probe.

 

În cadrul laboratorului de testare Covid-19 din cadrul Spitalului Județean Timișoara pot fi procesate cu ajutorul unui aparat RT-PCR, în fiecare zi, între 500 și 700 de probe, cu ajutorul a opt medici, care vor lucra 24 de ore din 24, șapte zile din șapte, anunță oficialii spittalul.

Având în vedere că ministrul Sănătății a anunțat că dorește să facă un studiu la nivel național pentru a determina răspândirea coronavirusului în cadrul populației, acest laborator vine ca o gură de aer, iar pe timpul verii, când se va derula acest studiu, în funcție de cum decurg discuțiile cu Ministerul Sănătății și încadrarea noastră ca centru de testare, putem să participăm și noi cu această sumă de teste, între 500 și 700 pe zi, depinzând și de disponibilitatea kiturilor și de decontarea pe care o vom avea de la minister, pentru că ele sunt extrem de scumpe și din fonduri proprii nu ne permitem”, declară managerul Spitalului Județean de Urgență Timișoara, dr. Raul Pătașcu.

Laboratorul a fost amenajat într-un fost spațiu dezafectat al spitalului. Amenajarea acestui spațiu a fost făcută din fonduri de la Consiliul Județean Timiș. „Pentru că am militat mereu pentru testarea celor din linia întâi, am decis să alocăm bani, din Fondul de Rezervă, pentru cumpărarea de kit-uri de testare la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara”, declară președintele CJ Timiș, Călin Dobra. Acesta anunță că detaliile achiziției vor fi finalizate în zilele următoare.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis, sorin.olaru@timpolis.ro