Până la deschiderea sălilor de spectacol, Teatrul German de Stat Timișoara continuă seria de producții transmise online către publicul iubitor de teatru.
În 10 iunie, între orele 18-24, pasionații de teatru se pot delecta cu Electra, spectacol adaptat după Euripide și Eschil, în regia lui Bocsárdi László. Spectacolul include și fragmente din Agamemnon, de Eschil. A fost păstrat stilul scriiturii originale, fiind menținute fragmente și teme de căpătâi ale tragediei clasice, precum setea de răzbunare, conștiința datoriei ori pasiunea. Spectacolul evocă determinarea obsesivă a Electrei de a își răzbuna tatăl. În distribuţie sunt Isa Berger, Harald Weisz, Konstantin Keidel, Ida Jarcsek-Gaza şi Radu Vulpe.
Următoarea producție, În umbra uitării, un spectacol scris și regizat de Simona Vintilă, va fi transmis în 17 iunie, între orele 18-24. În umbra uitării este o piesă despre dezvăluiri dureroase, despre dragoste și suferință, boală și declin, apartenență și dezrădăcinare, dorință și neputință și despre impactul pe care îl produce o boală neiertătoare, Alzheimer, în viața unei familii moderne. Textul însăilează povestea de viață a soțului aflat mai tot timpul în delegații de serviciu, a fiicei plecată la studii în străinătate, și a mamei, personajul principal, rămasă singură, ce devine din ce în ce mai copleșită de treburi și de stresul cotidian, inerent societății moderne. În spațiile rămase goale ale aceastei relații își face apariția, personificată, chiar boala, al cărei destin este de a externaliza drama familiei destrămate, rotunjind calitatea contemporană a acestei menajerii de sticlă. Caracterul autobiografic îi conferă o tușă sinceră, inechivocă, a ravagiilor pe care boala Alzheimer le provoacă în rândul suferinzilor de această afecțiune, cât și în rândul aparținătorilor acestora. Pe scenă urcă Simona Vintila, Franz Kattesch, Isa Berger, Rareş Hontzu, Radu Brănici, Dana Borteanu şi Aurel Dragalina.
La sfârșitul lunii, în 24 iunie, tot între orele 18 și 24, la cererea publicului, după succesul semnificativ pe care l-a avut în rândul privitorilor, Teatrul German va transmite din nou spectacolul lui Radu Afrim, Fetița din bolul peștelui auriu, un spectacol după textul dramaturgului canadian Morris Panych. Acţiunea se petrece în Canada anilor ’60, unde Iris, o fetiţă de 10 ani, trăieşte împreună cu părinţii ei şi cu Miss Rose, o chiriaşă mai puţin agreată, într-o casă de pe malul oceanului. Fetiţa nu ezită să îi pună la punct pe adulţii din jurul său, merge la o şcoală catolică, deşi se declară budistă, şi îşi adoră peştişorul auriu. Acesta dispare din casă chiar în ziua în care mama ei decide să îşi părăsească familia, şi doar o coincidenţă face să nu se întâmple astfel. La scurt timp, Iris îl aduce acasă pe un naufragiat care seamănă izbitor de mult cu peştişorul ei auriu, astfel că deodată fata începe să creadă în reîncarnare. Va reuşi acesta să îi apropie din nou pe membrii acestei familii? În distribuţie sunt Silvia Török, Alex Halka, Olga Török, Horia Săvescu, Rareş Hontzu, Konstantin Keidel şi Iosif Csorba
Toate spectacolele vor fi transmise pe Facebook în regim de streaming gratuit și vor beneficia de subtitrare în limba română.
Ultimele comentarii