Serie de spectacole ale Teatrului German de Stat Timișoara, trasmise online

În perioada următoare, având în vedere restricțiile provocate de pandemia de Covid-19 și pentru a rămâne aproape de public, Teatrul German de Stat Timișoara va transmite o serie de spectacole în regim streaming.

 

Măsurile luate la nivel național, care au fost prelungite pentru încă o lună, țin sălile de spectacol închise, astfel că am hotărât să venim în întâmpinarea voastră, a spectatorilor, cu următoarele producții: În umbră uitării și Prostia omenească, ambele în regia Simonei Vintilă, și Moliendo Cafe, un spectacol în regia lui Silviu Purcărete”, transmit reprezentanții Teatrului German de Stat Timișoara.

În umbră uitării, un spectacol în regia Simonei Vintilă, va fi transmis marți, 27 aprilie, între orele 18-21.

În umbra uitării este o piesă despre dezvăluiri dureroase, despre dragoste și suferință, boală și declin, apartenență și dezrădăcinare, dorință și neputință și despre impactul pe care îl produce o boală neiertătoare, Alzheimer, în viața unei familii moderne.Textul însăilează povestea de viață a soțului aflat mai tot timpul în delegații de serviciu, a fiicei plecate la studii în străinătate, și a mamei, personajul principal, rămasă singură, ce devine din ce în ce mai copleșită de treburi și de stresul cotidian, inerent societății moderne. În spațiile rămase goale ale  aceastei relații își face apariția, personificată, chiar boala, al cărei destin este de a externaliza drama familiei destrămate,  rotunjind calitatea contemporană a acestei menajerii de sticlă. Caracterul autobiografic îi conferă o tușă sinceră, inechivocă, a ravagiilor pe care boala Alzheimer le provoacă în rândul suferinzilor de această afecțiune, cât și în rândul aparținătorilor acestora.

Prostia omenească, un spectacol în regia Simonei Vintilă, va fi transmis marți, 30 aprilie, între orele 18-22.

De câte feluri e prostia? Cum se exprimă ea și cum trebuie întâmpinată? Și, mai ales, ce ne facem cu drobul de sare? Iată câteva din întrebările la care spectacolul „Prostia omenească”, în regia Simonei Vintilă, încearcă să găsească răspunsuri. Inspirat din povestea lui Ion Creangă și dedicat copiilor, textul, reinterpretat în limbaj modern, spune povestea unor elevi care pun în scenă, potrivit propriei lor înțelegeri, prin joc și joacă, faimoasele întâlniri ale călătorului plecat din satul  natal, care se lovește pe drum de proști mai mari decât cei de care fugise. Un spectacol încântător, amuzant, sincer, completat de compoziții muzicale originale și întregit de încurajarea finală: „Prostia e omenească și poate fi corectată!”

Moliendo Cafe, un spectacol în regia lui Silviu Purcărete, o coproducție a Teatrul German de Stat Timișoara și a Teatrului Maghiar de Stat, va fi transmis în 28 aprilie, de la ora 19.

Spectacolul Moliendo café s-a născut din improvizațiile actorilor care s-au desfășurat sub îndrumarea artistică a regizorului Silviu Purcărete și care au ca temă cafeaua și lumea de arome și senzații pe care aceasta o evocă. „Cafeaua, ca şi teatrul, sunt două gratuităţi absolute şi indispensabile – adică nu folosesc la nimic, dar toată lumea le foloseşte”, argumentează regizorul. Secvențele din spectacol au fost concepute de către trupele reunite ale TGST și ale Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”. Pentru a depăşi barierele comunicării verbale, spectacolul foloseşte limbajul corporal ca mijloc principal de expresie.

Toate spectacolele vor fi transmise în regim de streaming pe pagina de Facebook a teatrului: https://www.facebook.com/teatrulgerman/.

Print Friendly, PDF & Email