Teatrul German de Stat Timișoara, trei nominalizări la Gala Premiilor UNITER 2018

Teatrul German de Stat Timișoara a obţinut, în acest an, trei nominalizări, la Gala UNITER. Pentru cea mai bună actriţă în rol principal, ea mai bună scenografie şi cea mai bună regie.

 

Printre nominalizații la Premiile UNITER, anunţă oficialii Teatrului Germna de Stat din Timişoara, o regăsim la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal pe Olga Török, pentru rolul Eréndira, din spectacolul Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet, un spectacol în regia lui Yuri Kordonsky.

Printre nominalizații din acest an, la categoria Cea mai bună scenografie, îi regăsim pe Helmut Stürmer (decor) și scenografa Teatrului German Ioana Popescu (costumele și desenele în nisip live) pentru același spectacol.

Printre regizorii care își dispută trofeul pentru Cea mai bună regie se află și Yuri Kordonski, pentru regia aceluiași spectacol.

Spectacolul Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet, de Gabriel García Márquez, a avut premiera în septembrie 2017, la Teatrul German de Stat Timișoara. Distribuția este întregită de actorii Ida Jarcsek-Gaza, Horia Săvescu, Rareș Hontzu, Franz Kattesch, Radu Brănici, Isa Berger, Dana Borteanu, Harald Weisz, Aljoscha Cobeţ, Richard Hladik, Dana Borteanu, Isa Berger, Radu Brănici, Harald Weisz, Aljoscha Cobeţ și Richard Hladik, care alături de un regizor de excepție, autor al adaptării scenice a textului, abordează această lume magică, în care realitatea și imaginarul se întrepătrund.

UNITER a anunţat marţi, 27 februarie, nominalizările pentru cea de-a XXVI-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, care se va desfăşura pe 7 mai, la Alba-Iulia.

Print Friendly, PDF & Email