Spectacole ale Teatrului German de Stat din Timișoara, online, în regim gratuit

Sursă foto: Carmen Lidia Vidu

Pentru a nu pierde contactul cu publicul, Teatrul German de Stat din Timișoara oferă online, în regim gratuit, o serie de înregistrări ale spectacolelor sale.

 

„Până anul trecut, Ziua Mondială a Teatrului era un prilej de a aduce împreună publicul și pasionații de teatru alături de actori, regizori, dramaturgi, scenografi etc. Dar anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, ascultăm sfaturile specialiștilor și  #stămacasă sau, dacă e absolută nevoie, ieșim, dar păstrăm cel puțin 2 metri distanță între noi.

Știm că e greu, simțim pe pielea noastră ce înseamnă suspendarea activităților culturale, a spectacolelor, închiderea sălilor de teatru. Nu putem face altceva decât să ne protejăm și ne gândim la zilele când vom putea juca din nou în fața publicului. Până atunci, pentru a nu pierde contactul cu voi, publicul Teatrului German, am hotărât ca în următoarea perioadă să oferim online, în regim gratuit, o serie de înregistrări ale spectacolelor noastre, care vor putea fi vizionate pe pagina de Facebook a teatrului”, transmit reprezentanții Teatrului German de Stat Timișoara.

Primul spectacol care va fi pus la dispoziția publicului va fi Jurnal de România. Timișoara, regizat de Carmen Lidia Vidu, care va putea fi vizionat vineri, 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului. Accesul la filmare se va putea face între orele 18-22.

Prin urmare, ce motiv mai bun pentru a viziona «Jurnal de România. Timișoara», tocmai acel spectacol prin care am încercat, atât prin mesajul pe care cele șase actrițe l-au transmis publicului, cât și prin activitățile adiacente (conferințe, discuții, sesiuni de Q&A etc.) să apropie comunitatea locală: fie că a fost cea artistică, unversitară, politică, etc; dar și pe cea națională – «Jurnal de România. Timișoara» face parte dintr-o serie de spectacole similare, propuse de Carmen Lidia Vidu, montate la Sfântu Gheorghe și la Constanța – și astfel să o solidarizăm”, mai spun reprezentanții TGST.

Print Friendly, PDF & Email