Târg de Cariere la Timișoara

Organizatorii anunţă sute de oferte de angajare, workshopuri, oferte de internship și studii în străinătate

Târgul de Cariere, cel mai mare eveniment de profil din țară, a ajuns la Timișoara pentru a doua oară în acest an.

Circa 400 de locuri de muncă

Targ de CariereEvenimentul are loc miercuri şi joi, de la ora 11 la ora 19, la Iulius Mall (demisol). Printre cei peste 30 de angajatori prezenţi la eveniment se numără şi BUW, Frontier Silicon, Hartl Connect sau Visma Software, iar organizatorii anunță că oferta profesională este extrem de variată pentru timişoreni.

Joburile propuse se adresează în special tinerilor cu studii superioare absolvite sau în curs, iar oferte există atât pentru cei cu experiență, cât şi pentru debutanți. Companiile participante oferă posturi în domenii precum IT, vânzări, servicii, financiar, industrii şi multe altele, dar şi internship-uri plătite, locuri de muncă în străinătate, plus oferte de studii in Suedia, Belgia, Olanda, Italia, Marea Britanie.

Oferte de voluntariat și internship plătit

Pentru debutanţi sau pentru cei care doresc o reconversie profesională, Târgul de Cariere vine cu o ofertă de internship-uri plătite şi cu încă şi mai multe posibilităţi de voluntariat. De exemplu, doritorii pot încerca joburi pe perioada determinată în domeniul energiei alternative sau în cel al scrierii de proiecte de finanțare, pentru care nu e nevoie de experiență de muncă anterioară.

Oferte de studii în străinătate

Prin intermediul programului Edmundo, prezent la eveniment cu un stand de consiliere, 60 de universități din străinătate îşi prezintă oferta de studii în cadrul Târgului de Cariere. Printre destinaţiile cele mai accesibile din punct de vedere financiar pentru cei interesați de studiile în străinătate sunt Universităţile din Suedia, Olanda, Belgia şi Italia, anunţă organizatorii.

Workshop-uri și consultanță gratuită în carieră

Din oferta târgului fac parte şi mai multe workshop-uri, reunite sub denumirea „Ghid de supravieţuire la birou”, cu instrumente de eficiență personală, de colaborare şi de luare a deciziilor, dar şi key-note speech-urile unor invitaţi speciali, care împărtăşesc celor prezenţi idei din experienţa lor de găsire a vocaţiei şi urmare a propriului drum. De asemenea, organizatorii mai anunţă că participanţii beneficiază de sesiuni de 15 – 20 de minute de consiliere în carieră gratuită, unu-la-unu, în compania unor consultanţi specializaţi.

Ce fel de candidați caută companiile?

La mare căutare sunt tinerii ingineri şi economiști, cu sau fără experienţă. De asemenea, angajatorii din industria IT sunt prezenţi cu o ofertă consistentă. Vorbitorii de limbi străine sunt şi ei printre cei vizați de către companiile prezente la standuri, după cum spune Louisa Olar, managerul evenimentului.

Print Friendly, PDF & Email