Angajatori de top la Timişoara

Pe 14 - 15 martie a avea loc cel mai mare târg de carieră din această primavară

Angajatori de topA patra ediţie a celui mai mare târg de carieră, “Angajatori de top” va avea loc în Timişoara în perioada 14 – 15 martie, la Centrul Regional de Afaceri. După ediţia din 2008, cel mai mare eveniment de carieră revine la Timişoara. De aceasta dată, evenimentul va reuni 40 de companii multinaţionale, dar şi angajatori importanţi care activează pe plan local.

40 de companii, prezente la târgul de carieră de la Timişoara

Mulţi dintre partenerii noştri au sau intenţionează să îşi dezvolte operaţiuni aici, Timişoara fiind în acest moment unul dintre oraşele cu o piaţă a forţei de muncă extrem de dinamică, ce oferă foarte multe oportunităţi de carieră pentru profesionişti cu experienţă, dar şi pentru juniori. «Angajatori de top» concentrează o mare parte dintre aceste oportunităţi de dezvoltare”, spune Adrian Stănescu, Project Manager, “Angajatori de top”.  

Evenimentul din această primăvară oferă vizitatorilor oportunitatea să interacţioneze cu reprezentanţi ai companiilor participante, să aplice la poziţiile deschise şi să participe la workshop-urile susţinute de companiile participante. “Angajatori de top” este o modalitate prin care vizitatorii pot avea o primă discuţie faţă în faţă cu angajatorii prezenţi în cadrul evenimentului. Participarea la un astfel de proiect poate fi privită ca un scurt interviu susţinut în faţa angajatorilor. În urma acestui prim contact, ambele părţi obţin informaţii utile pentru următoarele etape ale procesului de recrutare. 

În urma unei statistici referitoare la ediţiile anterioare “Angajatori de top” Timişoara a reieşit faptul că aproximativ 25% dintre joburile deschise de companiile prezente sunt acoperite în urma participării la eveniment. 875 de candidaţi şi-au găsit un job în urma evenimentelor “Angajatori de top” organizate în Timişoara, în 2007 – 2008. 

În perioada 14 – 15 martie, la Centrul Regional de Afaceri vor participa 40 de companii printre care Microsoft, RapidSolution Software, Infobest, Alcatel-Lucent, Movidius, Frontier Silicon, Atos IT Solutions and Services, Digital Education, Lasting Software, Sphinx IT, ACI Worldwide (din domeniul), buw, Accenture (Outsourcing), McDonald's Romania (FMCG),Toluna, EY, Brainspotting, Adecco (din domeniul consultanţei), Autoliv, Continental, Valeo Lighting Injection, Yazaki Component Technology, Faist Mekatronic, National Instruments, Plexus (Inginerie & Automotive) şi Business Partners şi ProCredit Bank (Insurance & Banking).

„Alcatel-Lucent are în Timişoara unul dintre centrele strategice de R&D la nivel global, cu peste 1.400 de angajaţi. În virtutea noii strategii a grupului, anunţată anul trecut, centrul din Timişoara va fi consolidat în continuare, vom avea noi linii de activitate şi le vom dezvolta pe cele existente.  Echipa noastră din Timişoara este în creştere. Avem poziţii deschise în domeniile wireless/ 4G/LTE, IP, software development. Suntem interesaţi atât de candidaţi cu experienţă, dar şi de studenţi sau absolvenţi, pentru că avem programe de dezvoltare şi formare specifice”, spune Iulia Iliescu, director Resurse Umane, Alcatel-Lucent România.

La rândul ei, Mihaela Plescan, HR Specialist, Atos IT Solutions and Services, afirmă că, prin participare la evenimentul „Angajatori de top” îşi doresc să întâlnească o serie de candidaţi care să le devină viitori colegi, „care sunt pasionaşi şi interesaţi a se dezvolta pe tehnologii de niţă în domeniul de Cloud services (soluţii de Back-up şi Storage), în administrarea de aplicaţii gen SAP Software solutions, DataBase Oracle sau MS Sql, pe administrare de servere Windows, Unix, Linux, AIX / HP-UX, gestionare de servicii de mailboxes, Networking, Active Directory”. Candidaţi care se fie preocupaţi de dezvoltare profesională şi în Project management, vorbitori de limbă germană în mod fluent.

Reprezentantul altul angagator, Alina Gafu, Deputy General Manager, Frontier Silicon, declară că „Pornind de la principiul că dacă eşti foarte bun vârsta nu contează, suntem în proces de construire a echipei perfecte! Lucrând cu o politică “fără scuze” căutăm în permanenţă să creştem toate aptitudinile echipei şi să-i provocăm pe colegii noştri să fie cei mai buni din toate punctele de vedere. Suntem întotdeauna deschişi spre a primi în echipă oameni excepţionali care să se alăture echipei noastre talentate şi creative”.

„Candidaţii pe care dorim să îi recrutăm prin târgul de carieră «Angajatori de top» Timişoara trebuie să dovedească faptul că au o bază solidă în embedded C and C++ de la care se poate porni şi că au foarte multă deschidere şi disponibilitate de a face efortul pentru a învăţa lucruri noi în timp scurt. Un plus îl reprezintă curiozitatea în ce priveşte tehnologia de vârf în domeniul telefoanelor mobile”, declară Valentin Mureşan, General Manager la Movidius.

 

Public-ţintă: profesioniştii şi juniorii cu studii superioare

Intrarea la eveniment este gratuită, pe baza CV-ului de tip BarCODE descărcat de pe www.hipo.ro. “Sistemul nostru de scanare a CV-ului este o modalitate inovativă şi eficientă, fiind implementată pentru prima dată în cadrul evenimentului «Angajatori de top» Bucureşti, ediţia primăvară 2012. Pentru a aplica la joburile oferite de companiile prezente în cele două zile, vizitatorii pot folosi un singur CV BarCODE. Tot ce trebuie să facă un candidat este să intre în contul personal de pewww.hipo.ro, să selecteze iconiţa de descărcare CV BarCODE pentru «Angajatori de top» şi să îl printeze într-un exemplar”, anunţă organizatorii târgului de cariere de la Timişoara. 

Evenimentul din această primăvară se bucură de susţinerea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. A.N.O.F.M. va fi prezentă în cadrul evenimentului cu un stand de prezentare, oferind oportunităţi de carieră adresate persoanelor cu studii superioare.

Evenimentul “Angajatori de top” se adresează profesioniştilor şi juniorilor cu studii superioare, oferind oportunităţi de carieră pentru ambele categorii de candidaţi. Mai multe detalii pot fi accesate în secţiunea special creată pe www.hipo.ro.

Accesul publicului va fi permis vineri, 14 martie, în intervalul orar 10 – 18, şi sâmbătă, 15 martie, în intervalul 10 – 17, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara.

Evenimentul din această primăvară “Angajatori de top” se extinde la nivel naţional, anunţă organizatorii. După ediţia din Timişoara (14 – 15 martie), târgul de carieră va ajunge la Iaş, în perioada 21 – 22 martie, şi la Bucureşti, în perioada 4 – 5 aprilie.

 

Print Friendly, PDF & Email