Târg de job-uri pentru persoane din grupuri vulnerabile, la Timişoara

Persoana cu handicap (o) Foto ziuanewsCamera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş organizează, în zilele următoare, un târg de job-uri sociale, care urmăreşte să ajute persoanele din grupurile vulnerabile să aibă acces pe piața muncii.

 

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş organizează un târg de job-uri sociale, în 25 august, între orele 10- 20, în Salon Parc al Hotelului Continental. Acest târg de job-uri se adresează persoanelor provenite din familii cu mai mult de doi copii sau din familii monoparentale, persoanelor provenind din sistemul instituționalizat de protecție a copilului, femeilor aflte în situaţii de risc, persoanelor care au părăsit timpuriu şcoala, care locuiesc în comunităţi izolate, care trăiesc din venitul minim garantat, persoanelor cu dizabilităţi şi persoanelor de etnie romă.

Şi expozanții, și vizitatorii aflați în căutarea unui loc de muncă pot beneficia de pachetul de servicii gratuite de informare, de consiliere şi de orientare profesională

Rodica Olinic, expert promovare în cadrul CCIAT, spune că vor participa reprezentanți ai zece structuri ale economiei sociale locale (SES-uri) din Regiunea Vest, care își vor prezenta ofertele de locuri de muncă disponibile. „Printre acestea se vor regăsi și cele trei SES-uri înființate și gestionate de CCIA Timiș: Centrul de producţie materiale publicitare Tip-Competech, Centrul de Kinetoterapie și Masaj «Banat» și Centrul de organizare evenimente Pro Banatica Events”, adaugă Rodica Olinic.

Evenimentul este derulat prin programul„CASE – Competențe Antreprenoriale SocialE”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni”, program la care CCIAT este partener, alături de SC Gapa SRL, CCIA Vrancea și Associazione Gruppo Euroconsult Italia, ca partener transnațional. Un program care are ca obiectiv principal îmbunătățirea accesului persoanelor din grupurile vulnerabile pe piața muncii din Regiunile Vest și Sud-Est, atât în economia socială, cât și în economia formală.

Rezultatele așteptate ale proiectului vizează consilierea, orientarea profesională și mentoratul, furnizarea de programe de formare profesională, înființarea și dezvoltarea de structuri ale economiei sociale, organizarea a două târguri de job-uri în domeniul economiei sociale și a două caravane ale inovării sociale. organizarea Galei Excelenței în antreprenoriat social şi participarea la un schimb transnațional de bune practici”, mai spune Rodica Olinic.

Print Friendly, PDF & Email