Profesor universitar ATI Dorel Săndesc: „România are nevoie de Terapie Intensivă. Terapia Intensivă are nevoie de ajutorul tău”

Foto: Constantin Duma

Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, medicul Dorel Săndesc, lansează un apel la solidaritate, atrăgând atenţia că secţiile de Terapie Intensivă din România au nevoie de ajutor.

 

Suntem în război. Și în Secțiile de Anestezie-Terapie Intensivă se va da bătălia finală pentru viață. Fiți alături de «războinicii» din ATI, fiți alături de semenii noștri”, scrie, pe pagina sa de Facebook Dorel Săndesc, şeful Clinicii Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara şi președinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă.

Dorel Săndesc atrăgea atenţia, zilele trecute, că, dacă vine ca un val, ca un tsunami, epidemia de Coronavirus va bloca sistemul ATI din România care dispune de 2.653 de paturi imediat disponibile, din care 1.292 nu au ventilatoare și alte echipamente. Dotarea completă a 1.292 de paturi necesiă  aproximativ 139 de milioane de euro.

Profesorul Săndesc mai spune că oricine doreşte poate ajuta, de acasă, Terapia Intensivă din România, oferind sponsorizare. Modelul Contractului de sponsorizare poate fi descărcat de pe site-ul www.atitimisoara.ro. Persoanele fizice pot redirecționa 3,5% din impozitul pe venit! Pentru aceasta le stă la dispoziţie Formularul 230 existent pe site-ul www.atitimisoara.ro.

„Pandemia de solidaritate poate învinge pandemia de Coronavirus”, transmite președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă.

Pentru lămuriri este pusă la dispoziţia publicului adresa de mail: ati.timisoara@yahoo.com.

Print Friendly, PDF & Email