Lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în de pe b-dul Cetății, unul dintre proiectele prioritare ale Timişoarei, sunt realizate în proporţie de 50 la sută, fiind în avans față de grafic, spun reprezentanţii Municiaplităţii.
„Șantierele de reabilitare de pe bulevardele Cetății și Stan Vidrighin au avansat bine și mă bucur de colaborarea pe care o avem cu constructorul. Ambele sunt proiecte corelate cu alte lucrări imperios necesare pentru a pune la punct infrastructura de bază din oraș – canalizare, apă, termoficare, gaz, tot ce ține de utilitare.Dacă sunt întârzieri la lucrările edilitare, vor exista întârzieri și la lucrările de drum. Sunt nemulțumit de ritmul la care se mișcă lucrările Aquatim și sper ca aceștia să facă tot posibilul pentru a evita acest lucru. Probleme pentru materiale de construcții nu avem doar noi, ci cu ele se confruntă fiecare oraș, care e în plină dezvoltare sau are lucrări majore de reabilitare”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
Potrivit Municipalităţii, până acum, pe partea dreaptă a bulevardului Cetăţii, dinspre Calea Bogdăneștilor, a fost realizat integral carosabilul până la strada Gheorghe Lazăr, inclusiv semnalizarea și marcarea corespunzătoare a drumului. Lucrările pe sectorul Gheorghe Lazăr – Torontalului sunt aproape de finalizare. De asemenea, tot pe această latură a mai fost finalizată rețeaua de apă și canalizare, rețeaua electrică, rețeaua de telecomunicații și tubulatura pentru sistemul de irigații. 30 de stâlpi metalici pentru energoalimentare au fost montați și a fost realizată cablarea pe o distanță de aproximativ 3 kilometri liniari.
Lucrările sunt executate de Porr Construct în asociere cu alte șapte firme: Porr Bau GmbH, terțm și Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic România, Manro SRL cu SC Pesit Rom SRL, care sunt subcontractanți, și costă 83,7 milioane de lei cu tot cu TVA, adică aproximativ 17 milioane de euro.
Șantierul a început în 28 iunie 2021 și se află deja la jumătate execuției, lucrările fiind în avans față de termenul inițial, care este de doi ani și jumătate.
Ultimele comentarii