Lucrările de reabilitare a Clinicii ORL Timişoara, finalizate

Azi a fost inaugurată Clinica ORL din Timişoara, proaspăt reabilitată din fonduri de aproape două milioane de lei din bugerul Primăriei.

 

Contractul a urmărit realizarea lucrărilor de reabilitare a faţadei clădirii şi a învelitorii, în conformitate cu principiile şi normele de intervenţie asupra clădirilor cu valoare istorică, transmite Primăria Timişoara.

Lucrările de intervenţie au vizat faţada, soclul, ferestrele, uşile şi grilajele ornamentale.

Reabilitarea faţadei a presupus desfacerea tencuielilor soclului, reparaţii de zidărie, intervenţii pentru protejare împotriva umidităţii, desfacerea tencuielii degradate şi refacerea acesteia şi, de asemenea, a ornamentaţiei existente, înlocuirea bucăţilor degradate din streaşine şi brâuri, tencuieli şi zugrăveli. Au fost, de asemenea, realizate lucrări exterioare la nivelul soclului, pentru tratareaa umidităţii şi lucrări la tâmplărie la ferestre, uşi, grilaje ornamentale şi lucarne, lucrări de tinichigerie şi intervenţii adiacente la nivelul holurilor şi palierelor de nivel. De asemeneam, a fost montat un ascensor.

Valoarea investiţiei este de1,8 milioane lei (1.858.486,93 lei cu TVA inclus), banii provenind de la bugetul local. Executantul lucrării a fost SC Alex-Dia Construct SRL.

Print Friendly, PDF & Email