Lucrări de modernizare a liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe bulevardul Cetăţii

Foto: Primăria Timişoara

Firmei care va executa lucrările de modernizare a liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe b-dul Cetății i-a fost predat, azi, amplasamentul, în prezența primarului Nicolae Robu.

 

Liniile de tramvai care urmează a fi modernizate sunt pe b-dul Cetăţii, de la intersecţia cu Calea Bogdăneştilor până la intersecția cu Calea Torontalului, inclusiv în bucla de întoarcere a tramvaielor, cu respectarea traseului prevăzut în Planul Urbanistic General.

Valoarea estimată a contractului de proiectare și execuție care vizează reabilitare liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale de pe b-dul Cetăţii a fost de aproape 71.5 milioane de lei, fără TVA, iar contractul de proiectare și execuție încheiat cu Porr Construct SRL, are o valoare de 70 de milioane de lei fără TVA.

Durata contractului este de 36 luni, din care şase luni, de la data emiterii ordinului de începere sunt destinate elaborării documentaţiei faza PT, iar 30 luni, pentru execuţia lucrărilor. Ordinul de începere pentru execuţia lucrărilor, spun reprezentanţii Municipalităţii, va fi emis numai după obţinerea autorizaţiei de construire.

Municipalitatea anunţă că va fi modernizat întregul ansamblu rutier şi liniile de tramvai, inclusiv reţelele edilitare stradale, subterane şi supraterane de pe b-dul Cetaţii, vor fi amenajate trotuare, piste pentru biciclete şi de zone verzi, aducându-se astfel o contribuţie substanţială la reducerea emisiilor de poluanţi în atmosferă, reducerea prafului, a nivelului de zgomot şi implicit la creşterea confortului şi siguranţei circulaţiei.

Concret, proiectul vizează reabilitarea a 1,57 km linie cale dublă tramvai, modernozarea a 10 staţii de tramvai, reabilitarea a aproape 26.000 mp de carosabil, a peste 12.000 mp de trotuare reabilitate, realizarea a aproape 3.600 mp de pistă pentru biciclete şi a mai mult de 20.000 mp despaţiu verde.

Print Friendly, PDF & Email