Poliţia Locală Timișoara respinge acuzaţiile de agresare a unor migranţi

Foto: Poliţia Locală Timişoara

Direcția Poliția Locală Timișoara își exprimă public nemulțumirea faţă de modul în care reprezentanți ai organizației Logs Grup de Inițiative Sociale au lansat în spațiul public acuze nefondate referitoare la agreasarea de către Poliţia Locală a unor migranți.

 

Reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara spun că aceste acuze se bazează doar pe declarații confuze ale migranţi şi pe telefoane sparte, pe care aceştia susţin că le-ar fi deteriorat poliţiştii locali.

Conducerea Poliția Locală Timişoara precizează că poliţiştii locali au ordin doar să vizualizeze de la distanță documentele migranților și să nu facă percheziții corporale, din motive ce țin de prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov 2.

„Teoretic, aceste presupuse agresiuni nu puteau avea loc în condițiile acestui ordin, iar din cercetările efectuate nu s-a constatat până acum nicio situație de acest gen. Mai mult, au existat situații în care un echipaj de cinci polițiști locali a depistat și condus către Gara de Nord grup de peste 50 de migranți, lucru care s-a întâmplat în cel mai pașnic mod fără să fie probleme de nicio parte. (…) De asemenea, polițiștii locali nu acționează în civil, cu bastoane cu electroșoc și câini”, menţionează purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Timişoara, Dana Seracin.

Direcția Poliției Locale Timișoara anunţă că îi va acționa în instanță pentru astfel de afirmații care aduc prejudicii grave instituţiei.

Oficialii Poliției Locale Timișoara reamintesc că, în ultimele luni, au primit în mod repetat sesizări să intervină în zona Gării de Nord, unde zeci de migranți care se adună în clădirile abandonate din acest perimetru, tulbură linişt publică. În urma acţiunilor Poliţiei Locale, au fost depistaţi zeci de migranţi şi direcţionaţi spre centrele din care proveneau: Galați, Șomcuta-Arad, București și Giurgiu.

Organizaţia caritabilă Logs Grup Iniţiative Sociale publica ieri, pe pagina de Facebook, un mesaj potrivit căruia voluntari ai acestei asociaţii ar fi documentat, alături de traducători de pashto, episoade de violență din partea Poliției Locale din Timișoara,dar și a Poliției de Frontieră care verifică zilnic documentele imigranților aflați în stradă: „Imigranții acuză autoritățile de ordine de faptul că le sparg telefoanele, unii sunt loviți (…), iar alți imigranți au relatat situații în care banii nu le-au fost înapoiați după percheziții. Peste 15 astfel de declarații ne-au fost aduse la cunoștință, inclusiv în partea unui cetățean român, fără adăpost, care a fost martor la astfel de episoade.”

 

Print Friendly, PDF & Email