Prefectul de Timiș respinge acuzațiile că a refuzat să semneze încetarea mandatelor primarilor care au trecut de la PSD la PNL

Foto: Radio Timisoara

Prefectul Liliana Oneț precizează că afirmațiile lansate în spațiul public de PSD Timiș, conform cărora a refuzat să semneze încetarea mandatelor primarilor care au trecut de la PSD la PNL sunt nefondate.

 

Prefectul județului Timiș transmite printr-un comunicat că a semnat, cu celeritate, toate Ordinele Prefectului de încetare a mandatelor înainte de termen ale consilierilor locali și ale viceprimarilor, indiferent de culoarea lor politică, pentru care au existat sesizări potrivit cărora aceștia și-au depus candidatura la alegerile locale din 27 septembrie pe listele altor partide decât cele pentru care au fost votați la precendentele alegeri.

În ceea ce privește încetarea de drept a mandatelor primarilor care au ales să candideze din partea altui partid decât cel pentru care câștigaseră alegerile locale din 2016, Liliana Oneț declară că, în conformitate cu prevederile art. 160 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, Ordinul Prefectului trebuie să aibă la bază un referat semnat de secretarul general al Primăriei.

Instituția Prefectului a transmis, cu celeritate, solicitări către secretarii generali ai unităților administrative-teritoriale ai localităților unde Instituția a fost sesizată că primarii și-au depus candidatura din partea altui partid decât cel pentru care au candidat la alegerile trecute. Când referatele solicitate vor ajunge la Instituția Prefectului, vor fi semnate Ordinele de Prefect pentru încetarea mandatelor respectivilor primar”, mai transmite Liliana Oneț.

PSD Timiș a acuzat-o azi că tergiversează soluționarea cererilor prin care „a cerut imperativ anularea mandatelor primarilor traseiști trecuți de la PSD la PNL”.

Print Friendly, PDF & Email