Poliţia de Frontieră Timişoara respinge suspiciunile de fraudă ale sindicatului Europol

Poliţia de Frontieră Timişoara susţine că, în timpul desfăşurării concursului de trecere în corpul ofiţeri s-au respectat normele legale. Cu o zi înainte, Sindicatul Europol acuza suspiciuni de fraudă.

 

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara transmite că, la concursul de ieri, de trecere în corpul ofiţeri, a respectat normele legale, respectiv art. 36 din OMAI 140/2016, privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie ale MAI, care prevede că „reprezentanţii organizaţiilor sindicale reprezentative care au fost comunicaţi cu cel putin 3 zile înainte de desfăşurarea concursului, pot fi prezenţi în sălile unde se susţin probele de concurs pentru ocuparea posturilor vacante în calitate de observatori”.

Reprezentanţii ITPF Timişoara mai spun că le-au permis accesul reprezentanţilor sindicali în sălile unde s-a susţinut proba de concurs pentru ocuparea unor funcţii vacante de concurs.

În plus, susţin ei, nu există nicio prevedere legală care să reglementeze obligativitatea prezenţei altor persoane, în afară de comisia stabilită în condiţiile legii, în sala unde se elaborează subiectele pentru concurs, legea fiind de strictă interpretare: „Mai mult decât atât, prezenţa oricărei „alte persoane în afară de membrii comisiei, ar constitui vulnerabilităţi privind caracterul nepublic al activităţii de elaborare a subiectelor”, mai transmit oficialii ITFP Timişoara.

De asemenea, declară că preşedintele comisiei de examen şi cei 14 membri au procedat “corect şi legal” în momentul în care au refuzat accesul celor patru sindicalişi în sala unde au fost elaborate subiectele pentru examen.

Ieri, mai mulţi poliţişti de frontieră, membri ai Sindicatului Europol, au acuzat suspiciuni de fraudă la concursul de trecere a agenţilor în corpul ofiţerilor desfăşurat la sediul ITPF Timişoara.

Preşedintele Filialei Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin a Sindicatului Europol, Rodica Tîrnovan, declara, citată de Mediafax, că „nu s-a asigurat transparenţa prin neprimirea membrilor comisiei de supraveghere, care în principiu au fost acceptaţi prin dispoziţia inspectorului general, la elaborare, multiplicare şi supraveghere. În speţă, ni s-a spus să venim la ora 11, când se face instructajul cu participanţii la concurs. Dar pe noi ne-a interesat transparenţa elaborării subiectelor. Nu deranjam cu nimic, doar supravegheam elaborarea subiectelor, dar nu am fost lăsaţi. Preşedintele comisiei ne-a întors spatele”, declară Rodica Tîrnovan.

Florin Stoica, un alt membru al sindicatului Europol care nu a fost lăsat să asiste la elaborarea subiectelor, spune că nu s-a oferit nicio explicaţie în momentul în care membri de sindicat au fost refuzaţi.

Reprezentanţii Sindicatului Europol spuneau că au sesizat Ministerul Afacerilor Interne pentru a trimite o comisie a Corpului de Control care să facă verificări la sediul Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email