Decizia administratorului judiciar al Colterm de a elimina Timișoara, reprezentată de Primărie, de la masa credală în procedura insolvenței este absurdă și inexplicabilă, acuză reprezentanţii Municipalităţii. Primăria Timișoara, subliniază aceştia, plătește, pentru Colterm, din banii timișorenilor datorii din trecut pe care ar fi normal ca administratorul judiciar să le recunoască şi anunţă că Primăria va contesta în instanță această decizie.
Primăria Timișoara plătește, lună de lună, până în decembrie 2023, câte 1,7 milioane de lei către E.On, în contul datoriei pe care Colterm făcut-o pentru gazul consumat în 2014, declară reprezentanţii Primăriei.
„Tot Primăria Timișoara depune eforturi zi de zi pentru a ține această companie pe linia de plutire. Astăzi, de exemplu, au fost virați 7,1 milioane de lei – o sumă enormă și care reprezintă un efort uriaș al orașului – pentru ca societatea să poată să achiziționeze în continuare combustibil”, mai transmit oficialii Municipalităţii.
În aceste condiții, atrag ei atenţia, eliminarea Primăriei Timișoara de la masa credală, de către administratorului judiciar al Colterm, consorțiului condus de Alfa & Quantum Consulting SRL, este pe cale să producă prejudicii majore orașului „și demonstrează faptul că mizele sunt altele decât bunul mers al sistemului de termoficare și interesele timișorenilor”.
Primarul Dominic Fritz declară că, doar în ianuarie, Municipalitatea a virat către Colterm aproape 10 milioane de euro. Acesta reaminteşte că, în 2018, Primăria transfera 10 milioane de euro către Colterm în decursul întregului an, iar astăzi, această sumă nu ajunge nici pentru o singură lună de funcționare a Colterm.
„Nicio administrație din România, oricâte venituri ar avea, nu poate susține de una singură o termoficare centralizată în plină criză a energiei”, declară edilul Timişoarei.
Ultimele comentarii