În premieră națională, Universitatea Politehnica Timișoara le oferă candidaților sportivi de performanță, cinci locuri pentru care taxă de școlarizare va fi suportată de UPT din venituri proprii.
Candidații sportivi de performanță vor participa la probele de concurs aferente domeniilor pentru care au aplicat. Pentru a intra în procesul de ierarhizare și pentru a beneficia de statutul de sportiv de performanță trebuie să obțină nota minimă de promovare a probelor (bacalaureatul promovat și media minimum 5 în cazul concursurilor cu probe de verificare a cunoștințelor), transmit reprezentanţii Universităţii Politehnica Timișoara.
Pot fi admiși pe locurile speciale alocate sportivilor de performanță, candidații care au fost medaliați în concursuri de atletism, canotaj, scrimă, pentatlon modern, natație, box, escaladă, volei, handbal, baschet, fiecare tip de competiție (națională/ internațională, juniori/seniori) având alocat un anumit punctaj.
Detaliile legate de condițiile de admitere, precum și actele necesare pentru înscriere se găsesc în Metodologia de admitere în anul universitar 2021-2022, disponibilă pe site-ul http://www.upt.ro/, în secțiunea dedicată admiterii.
Reprezentanţii UPT reamintesc că instituţia are, probabil, cea mai importantă infrastructură sportivă dintre toate universitățile din ţară: Stadionul Știința, cu nocturnă și pistă de atletism, şi Baza sportivă nr. 2, cu terenuri de fotbal (cu gazon natural și artificial) și tenis de câmp, balon cu terenuri de minifotbal, handbal și baschet, sală de sport, bazin de înot (interior, cu saună și aparate de fitness, și exterior), sunt puse gratuit la dispoziția studenților. Pe toate bazele sportive ale UPT se desfășoară atât activități de performanță, cât și universitare și de masă.
Studenții care doresc pot face atât mișcare fizică, cât și sport de amatori, în concursuri studențești sau chiar legitimați, în competiții naționale, transmit reprezentanţii UPT. Astfel, băieții pot deveni membri ai echipelor de fotbal (în campionatul Municipal sau în Campionatului Național Universitar) și handbal (în eșalonul secund), iar fetele, în echipele de fotbal și volei (în ambele cazuri, în liga secundă). Practicanții de sporturi individuale au la dispoziție secțiile de la Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara, care includ alpinism și escaladă, atletism, canotaj, pentatlon modern și scrimă. Gamerii pot deveni membri ai echipei de eSports a Politehnicii și pot participa în competițiile de fotbal virtual. Iar fotbaliștii și handbaliștii de performanță pot evolua în Liga a II-a, respectiv în Liga Zimbrilor, în cele două echipe-fanion ale sportului politehnist timișorean!
Ultimele comentarii