Admitere la UVT: Peste 2000 de locuri bugetate şi cazare gratuită pentru candidați

2.067 locuri bugetate și alte 4.000 în regim cu taxă sunt scoase la concurs, în acest an, la Universitatea de Vest din Timișoara. Totodată, pentru admiterea 2017, UVT anunţă că a pregătit o seroe de facilități pentru candidaţi.

 

Oferta Universității de Vest din Timişoara pentru absolvenții de liceu constă în 76 de specializări de licență, în 11 facultăți: Arte și Design; Chimie, Biologie, Geografie, Drept, Economie și de Administrare a Afacerilor, Educație Fizică și Sport, Fizică, Litere, Istorie și Teologie, Matematică și Informatică, Muzică și Teatru, Sociologie și Psihologie şi Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, anunţă, printr.un comunicat, UVT.

Ofertă educațională a UVT este adaptată la nevoile absolvenților de liceu și ale pieței muncii. Programele educaționale sunt gândite a oferi acele competențe de care tinerii au nevoie în a-și găsi cât mai repede de lucru după finalizarea studiilor. În plus, pachetul de facilități creat pentru admiterea din acest an răspunde nevoilor multor candidați. Ne-am dorit ca prima lor experiență cu Universitatea să fie cât mai plăcută, fiind un semn al implicării pozitive de care dăm dovadă față de membrii comunității noastre”, transmite rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Absolvenții de liceu care se vor înscrie la UVT, la sesiunea de admitere 2017,  vor putea solicita alocarea unui loc de cazare gratuit pentru o perioadă de trei zile. Universitatea oferă această facilitate pe perioada admiterii la ciclul licență. Cei interesați, transmite reprezentanţii UVT, trebuie să depună o cerere în momentul înscrierii la facultate. Cazările se vor face în căminul C15, iar perioada pentru care se face solicitarea nu trebuie să depășească trei zile.

UVT anunţă, de asemenea, că a deschis centre de admitere în mai multe județe, pentru ca persoanele cu disponibilități reduse de deplasare să parcurgă procedura la ei în localitate. Centrele de înscriere și admitere din afara Timișoarei funcționează în perioada 11-14 iulie, în Deva, Reșița,  Drobeta – Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu.

O altp facilitate oferită de UVT este acceptarea celor mai buni elevi de clasa a XII-a pe loc la UVT, cu condiția promovării examenului de bacalaureat. „Astfel, participanții la olimpiadele naționale care au obținut distincții (premiile I, II, III, mențiuni) au posibilitatea să ocupe locuri fără taxă în cadrul facultăților Universității. Măsura este valabilă pentru toți olimpicii naționali și internaționali, indiferent de disciplina la care au participat”, anunţă oficialii UVT.

Pe lângă cazarea gratuită și centrele județene, UVT oferă și facilitatea preînscrierii online, în cazul candidaților care, în perioada studiilor liceale, au obținut distincții la olimpiadele școlare și/sau la alte concursuri naționale și internaționale.

În plus, acestora le sunt acordate şi alte facilități. Ca exemple, o bursă în valoare de 800 lei pe lună, integrarea în cele mai bune proiecte/centre de cercetare ale UVT, asigurarea costurilor de transport și cazare pentru participări cu lucrări la conferințe naționale/internaționale şi cazarea gratuită în căminele Universității.

Pentru detalii despre procesul de admitere, cei interesați pot consulat pagina de internet a instituției, https://www.uvt.ro/ro/admitere/2017/licenta/, și își pot trimite întrebările pe acest grup de Facebook: https://goo.gl/tGWjE3

Print Friendly, PDF & Email