La Timişoara va avea loc prima competiţie din România între ambarcaţiuni construite din materiale reciclabile, din România.
Concursul se va desfăşura pe Bega, duminică, 5 iunie, când este celebrată Ziua Internaţională a Mediului, anunţă organizatorii, reprezentanţii Eco Stuff.
Vor fi organizate cinci curse, organizate la interval de 40 de minute. În competiţie vor intra 18 ambarcaţiuni care se vor întrece pe Bega, între Podul Tinereţii şi Podul Traian, începând cu ora 10.30. Concurenţii îşi vor aduce ambarcaţiunile pe malul Begăi începând cu ora 8, până la ora startului acestea fiind inspectate de juriu.
După fiecare cursă, echipele participante vor trebui să-şi dezmembreze ambarcaţiunea, pentru a fi reciclată corect.
Premierea va avea loc în jurul orei 15. Organizatorii anunţă că vor premia: cea mai spectaculoasă scufundare neintenţionată, cea mai bună tehnică de construcţie, cea mai rapidă ambarcaţiune, cea mai bună folosire a materialelor, cea mai mare varietate de materiale reciclabile folosite, cea mai faină temă şi cel mai bun costum, cea mai inspirată decorare, cel mai bun design şi cea mai creativă ambarcaţiune. Ambarcaţiunea preferată de privitori va putea fi votată la cortul EcoStuff, până la sfârşitul ultimei curse.
Această competiţie – organizată sub sloganul „Make it! Race it! Recycle it!” – va fi însoţită de un mini-festival dedicat protecţiei mediului, cu demonstraţii şi idei despre cum putem adopta un stil de viaţă prietenos cu mediul. Participanţii vor primi informaţii despre gestionarea deşeurilor în Timiş, iar atelierele vor prezenta opţiuni de reciclare a resturilor, pentru a economisi energie şi bani şi pentru a reduce generarea de deşeuri.
Fondurile strânse din taxele de participare vor fi folosite pentru dezvoltarea campaniei de educaţie ecologică „Timișul reciclează”, care va începe în toamnă. Organizatorii spun că nouă companii şi trei ONG-uri din Timişoara au răspuns afirmativ dorinţei organizatorilor de a celebra mediul printr-o competiţie neconvenţională, unde fiecare echipă şi-a construit ambarcaţiunea folosind în principal materiale recuperate, pentru a demonstra cât de utile sunt lucrurile pe care de obicei le aruncăm la gunoi.
Ultimele comentarii