Două grupuri de turci, între care și copii, prinși când încercau să intre în România din Serbia

Migranti turci24 de migranți de origine turcă, care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia, au fost depistați, azi-noapte, în zona localității Comloșu Mic.

 

În jurul orei 23.30, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga şi jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş, a depistat, într-un lan de porumb aflat în apropierea graniţei cu Serbia, pe direcţia localităţii de frontiera Comloşu Mic, mai multe persoane de origine afro-asiatică care nu îşi justificau prezenţa în zonă, anunță Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Imediat, mai multe patrule de intervenţie şi supraveghere a frontierei de stat au intervenit. Au fost depistate două grupuride persoane, care au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga. Din  primele verificări s-a stabilit că sunt 24 de persoane – șapte bărbaţi şi șase femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 34 ani, şi 11 copii, cu vârste cuprinse între trei luni şi șapte ani. Din primele declaraţii şi din documentele descoperite asupra adulţilor, a rezultat că sunt cetăţeni turci.

Au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.  Dispozitivul de supraveghere a frontierei a fost întărit, conform planului comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale. 

 

Citește și: Măsuri sporite de securitate la graniţa cu Serbia, din cauza imigranţilor

 

De vineri, în vederea creşterii gradului de siguranţă la frontiera de sud-vest a României, s-au luat masuri de suplimentare a efectivelor si mijloacelor logistice, astfel poliţiştii de frontieră acţionează în echipaje mixte, dotate cu echipamente de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu, cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, Grupării Mobile de Jandarmi Timiş, Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, precum şi Inspectoratului General de Aviaţie,în baza planului comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului.

Print Friendly, PDF & Email