Caravana filmului românesc, la Jimbolia

Sursă foto: caravanafilm.ro

Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul ajunge la Jimbolia unde, timp de trei seri, copii, părinții și bunici sunt invitați să vizioneze trei dintre cele mai frumoase filme clasice românești.

 

Evenimentul va avea loc în zilele de 16, 17 şi 18 iunie, zilnic de la ora 21.30, în Piațeta Sfântul Florian, din Jimbolia. Intenția Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul, transmit organizatorii, este aceea de a apropia de arta cinematografică şi, în mod special, de cea a filmului românesc.

Vor fi prezentate filme pentru toate vârstele. Copiii sunt invitați joi, 16 iunie, la întâlnirea cu Lizuca și năzdrăvanul cățeluș Patrocle din Dumbrava minunată, iar adolescenții sunt invitați vineri, 17 iunie, să o cunoască pe apriga profesoară de matematică Isocel (Tamara Buciuceanu Botez), pe cel de filosofie Socrate (Ion Caramitru), dar și pe îndrăgiții Ștefan Bănică jr (care îl interpretează pe Mihai), pe Oana Sârbu (Dana), Mihai Constantinescu (Ionică) și Cesonia Postelnicu (Geta) din filmul Liceenii.

Publicul cinefil din Jimbolia se va amuza, cu nostalgie poate, revăzându-i sâmbătăr, 18 iunie, pe marii actori români de teatru și film Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru și Ovidiu Schumacher în Operațiunea monstrul.

La toate proiecțiile din cadrul Caravanei filmului românesc accesul publicului este liber,  în limita locurilor disponibile.

Caravana filmului românesc – Cartea și filmul / Capodopere ale cinematografiei naţionale este un proiect ajuns la a X-a ediție organizat de Asociaţia CineCultura în parteneriat cu MDV Audio Studio şi Digifilm Design, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Uniunii Cineaştilor din România, al Societăţii Autorilor Români din Audiovizual şi al Arhivei Naţionale de Filme. La Jimbolia, proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Orașului Jimbolia.

Scopul este acela de a promova filmul românesc, aducând un omagiu cinematografiei naţionale şi cineaştilor români, aceasta fiind singura caravana care promovează exclusiv filmul românesc, de la filme de patrimoniu la succese cinematografice ale ultimilor ani. Proiectul s-a derulat, la nivel naţional, prin cele două secţiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei naţionale şi Cartea şi filmul.

În cei nouă ani de existenţă, Caravana filmului românesc a ajuns în peste 45 de oraşe, având un număr aproximav de 200.000 de spectatori şi consemnând peste 3.000 de referiri în presa locală şi naţională. În cadrul Caravanei, toate filmele au fost prezentate la o calitate artistică şi tehnică de excepţie, fiind refăcute ca sunet şi  imagine.

 

 

Print Friendly, PDF & Email