Caravana medicală şi caravana cinematografică ROD ajung pe strada Polonă

Caravana ROD în zona Blaşcovici. Foto: Diana Bilec / DocuMentor

În cadrul unui proiect unic pentru România, locuitorii din zona de blocuri din cartierul Freidorf vor beneficia, la acest sfârşit de săptămână, de o intervenție medicală și de una culturală.

 

Acţiunea este organizată în 18 septembrie, pe strada Polonă, din Timişoara, de Asociația pentru Anestezie şi Terapie Intensivă „Aurel Mogoșeanu” în colaborare cu Unversitatea de Medicină şi Farmacia „Victor Babeș” Timişoara și Asociația DocuMentor organizează la Timișoara.

Intervenția are loc în cadrul programului Timișoara – Capitala Europeană a Culturii 2023 şi reprezintă unul dintre pașii Caravanei ROD, un proiect cultural itinerant care își propune să aducă cultura în locurile cele mai îndepărtate de marea cultură a orașului: mai precis, în comunitățile marginale sau izolate din partea de vest a României.

Astfel, începând cu ora 14, caravana medicală „Împreună pentru viață” va evalua starea de sănătate a populației: specialiști din mai multe spitale ale Centrului Universitar Timişoara vor asigura consultații medicale, EKG, ecografii și alte explorări în mai multe specialități (medicină internă/gastroenterologie, cardiologie, pneumologie, neurologie, pediatrie, endocrinologie, dermatologie, ORL etc.)

Concomitent, o caravană a vaccinării va asigura celor care doresc vaccinuri anti-covid de la Pfizer sau Johnson & Johnson. Vaccinarea va fi făcută de personalul din Centrul de vaccinare al Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara.

În aceeaşi locaţie, caravana cinematografică ROD – Zilele recoltei cinematografice va organiza în aer liber proiecția unor filme de scurtmetraj şi vernisajul unei expoziții cu fotografii realizate pe strada Polonă de către un grup de fotografi timișoreni – Oana Stoian, Remus Dăescu, Petru Cojocaru, Virgil Simonescu și Adrian Pîclișan – la sfârșitul căreia exponatele vor intra în posesia locuitorilor din cartier. Va fi şi o proiecţie pentru copii, animația Yeti, omul zăpezilor. Apoi va avea loc o reprezentație cu piesa Huooooo !!!’ a trupei de teatru independent Auăleu. La finalul zilei, va rula documentarul animat Crulic, în regia Ancăi Damian.

Intrarea la evenimentele culturale organizate de caravana cinematografică este liberă, dar participarea se va face cu respectarea măsurilor în vigoare legate de pandemia covid-19.

ROD Festival – Zilele Recoltei Cinematografice este un proiect cultural, ajuns la ediţia a doua, cuprins în programul cultural prioritar TM2023 Restart, al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Proiect este susținut de Consiliul Județean Timiș si Centrul National al Cinematografiei, avându-i ca parteneri pe KineDok, One World România, Universitatea de Vest Timisoara, Cinepub, Kuda.org (Serbia), Best Of Timisoara.

 

Print Friendly, PDF & Email