Comunitatea producătorilor locali din Denta și împrejurimi organizează un brunch de iarnă, cu prăjituri bătrânești. Participanţii vor putea interacționa cu localnicii și de la care vor putea cumpăra produse locale pentru Sărbătorile ce vin: produse din carne, legume, produse lactate, brânză și miere, pâine de casă și multe altele.
Banat Brunch va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 11, pe DN59 kilometrul 45,9, Denta. Meniul este pregătit de Ovidiu Marcovici, producător local și gazdă a evenimentului, împreună cu comunitatea locală. Va fi meniu de post, dar și meniu cu produse pregătite de ciobani și de femeile din sat – cu zamă de varză acră și mămăligă cu sos de legume, dar și purcel la proțap pregătit după rețetă sârbească sau prăjituri bătrânești, alături de un vin fiert din podgoria Tirol.
Meniul va fi compus din: platouri cu brânză dulce și sărată, de vacă și oaie, platouri cu legume de sezon, platouri cu caltaboș, tobă, sângerete, șonc și ceapă roșie, pâine de casă cu smântână grasă, bulz, păturată pă crumpi, zeamă de varză acră, mămăligă cu sos de legume, purcel la rotisor pregătit după rețetă sârbească, cartofi țărănești făcuți la disc în untură, pâine de casă, iar ca desert și băuturi: prăjituri bătrânești – melci cu zahăr și cornulețe cu gem, ceai de mușețel, ceai de soc, siropuri din Caraș-Severin, vin fiert din podgoria Tirol (Caraș-Severin) şi cafea. Pentru degustare vor fi răchie și țuică de smochine de la Radimna (Caraș-Severin).
Între orele 11 şi 16 va avea loc un târg de produse locale cu produse din carne, legume, miere, produse lactate de oi și văcuță, siropuri, mezeluri și alte produse din carne de oaie.
De la ora 11 la ora 15 va fi organizat un atelier de sudură artizanală cu artistul local Adrian Sălăjan.
Participarea la eveniment se face contra unei donații de 120 de lei/ adult, 60 de lei/copii 10-14 ani și gratuit pentru copiii mai mici de 10 ani, în contul Ovidiu Marcovici, IBAN: RO22RZBR0000060025922471, Raiffeisen Bank.
Ultimele comentarii