Alin Nica promite sprijin pentru proiectele primarilor timișeni aflate pe lista de investiții a CNI

Foto: CJ Timiş

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, spune că, în ultima perioadă, a fost întrebat de mai multe ori de ce face frecvent vizite pe şantierele unor drumuri de circulaţie relativ redusă din judeţ. Acesta spune că pune accent şi pe ele şi promite sprijin pentru proiectele primarilor timișeni aflate pe lista de investiții a CNI.

 

Mi s-a mai spus că acord prea multă atenție unor drumuri de circulație relativ redusă. Drumurile comunale sunt de interes pentru mine, la fel ca întâlnirile cu primarii. Vă dau un exemplu recent: am fost la Fibiș. Care credeți că este principala problemă a localității și a primarului? Da, asfaltarea străzilor. Deși are depuse proiecte specifice la Compania Națională de Investiții, acestea nu au intrat încă la finanțare”, precizează Alin Nica.

Acesta promite că va urmări includerea proiectelor primarilor timișeni pe lista de investiții a Companiei Naţionale de Investiţii din acest an și că va reveni  la Fibiș, unde CJ Timiş derulează o investiție importantă, prin care se creează în zonă o legătură viabilă cu județul Arad, dar și cu nodul A1 de la Orțișoara.

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a fost ieri la Fibiș pentru a discuta la fața locului despre problemele cu care se confruntă comuna. Primarul Dorel Cârcea i-a solicitat sprijin pentru asfaltarea străzilor din comună, întrucât, spune, deși are depuse proiecte specifice la CNI, acestea nu au intrat încă la finanțare, pe care Alin Nica a promis că i-l va da.

În zona Fibișului, CJ Timiş are în derulare o investiție importantă prin care se creează o legătură viabilă cu județul Arad, dar și cu nodul A1 de la Orțișoara. Drumul a fost preluat de CJ de la nivelul comunelor, fiind în acel moment de pământ și piatră, spun reprezentanţii administraţiei judeţene.

În urma vizitei pe șantier a președintelui CJ, s-a stabilit necesitatea remedierii unor probleme, investiția putând fi dusă însă la bun sfârșit. Lucrarea se află în acest moment la 84% și ar mai fi nevoie de trei luni de lucru pentru a fi finalizată, după ieșirea din iarnă. Astfel, mai sunt necesare lucrări de turnare a stratului de uzură, la acostamente, șanțuri și semnalizarea rutieră. Valoarea totală a investiției se ridică la 13.1 milioane lei, bani asigurați prin PNDL, dar și din bugetul propriu al județului.

Print Friendly, PDF & Email