Reprezentanţii PDL Timiş precizează că în acest moment PDL nu ar fi interesat de nicio negociere cu PSD sau PNL şi că, la capătul unui an de opoziţie, partidul pe care îl reprezintă a dobândit experienţa şi maturitatea care să îi îngăduie să facă opoziţie constructivă. În plus, mai apreciază aceştia, chiar dacă reprezentanţii USL ar fi trebuit să rămână împreună, pentru a deconta costurile unei guvernări dezastruoase, destrămarea USL nu a însemnat decât finalul unei minciuni născute pe ură şi pe dorinţa de a acapara cât mai multă putere.
“USL – o construcţie mincinoasă, născută din ură”
Decesul proiectului politic USL echivalează cu salvarea democraţiei din România, este de părere deputatul PDL de Timiş Cornel Sămărtinean. Acesta a apreciat că minciuna politică numită USL a adus României 50 000 de şomeri, şi nu un milion de locuri de muncă, aşa cum fusese asumat în programul electoral al USL. În plus, a mai declarat deputatul PDL Cornel Sămărtinean, perioada care s-a scurs de când USL a preluat guvernarea a însemnat 10 miliarde de lei mai puţin încasaţi la buget şi tentativele de mutilare a Constituţiei şi a Codului Penal.
“USL a fost o construcţie mincinoasă, născută din ură”, a declarat Cornel Sămărtinean, care a adăugat că recenta fracturare a USL a însemnat “fuga de răspundere a lui Crin Antonescu şi a lui Victor Ponta, fiecare pe un alt drum”, încercând să se detaşeze de consecinţele unei guvernări proaste şi mizând pe faptul că “românii sunt surzi şi orbi”.
La rândul său, deputatul PDL Alin Popoviciu a declarat, referindu-se la ruperea USL, că regretă faptul că alianţa s-a rupt, motivând că reprezentanţii celor două partide ar fi trebuit să rămână împreună, şi era corect să iasă împreună de la guvernare, ca să plătească împreună pentru minciunile şi promisiunile neonorate.
Alin Popoviciu a menţionat însă că există şi un aspect pozitiv legat de ruperea USL, şi acela ar fi faptul că “primarul Nicolae Robu începe să spună lucrurilor pe nume”, admiţând fără echivoc faptul că Timişoara nu a primit bani de la bugetul de stat nici în 2013, şi nici anul acesta.
Referindu-se la discuţiile purtate în ultimele zile, după ruperea USL, legate de posibilitatea unei reconfigurări a echilibrului de forţe de la nivel politic local şi judeţean, deputatul Alin Popoviciu a recunoscut că a fost contactat, cu propuneri de colaborare politică, atât de reprezentanţi ai PSD, cât şi de reprezentanţi ai PNL. În plus, a mai declarat Alin Popoviciu, a existat o propunere venită din partea unui politician liberal, a cărui identitate nu a dorit să o dezvăluie încă şi despre care a precizat doar că este un “personaj politic cunoscut la nivel local”, care ar urma să devină liderul filialei locale a Partidului Reformator Liberal, fondat de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Acesta ar fi evocat posibilitatea de a pleca din PNL Timiş, împreună cu un număr semnificativ de membri de partid.
Interes pentru susţinerea unui candidat unic de dreapta la prezidenţiale
Deputatul Alin Popoviciu spune însă că partidul pe care îl reprezintă nu este interesat nici de o poziţie de viceprimar, şi nici de o poziţie de vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, preferând să rămână în continuare în opoziţie.
“Nu ne avantajează poziţii fără atribuţii”, spune deputatul Alin Popoviciu, precizând că în intervalul care s-a scurs de la alegerile parlamentare din decembrie 2012, PDL a învăţat ce înseamnă opoziţia.
“Primul an a fost foarte greu, e adevărat, dar am învăţat să facem opoziţie constructivă, am învăţat cum să tragem semnale de alarmă şi să spunem lucrurilor pe nume. Trebuie ca opoziţia din Timiş să aibă un partid serios, fără parti-pris-uri cu PSD şi PNL”, a declarat Alin Popoviciu.
Deputatul democrat-liberal avansează ipoteza unei posibile colaborări între toate partidele politice care se revendică a fi de dreapta şi de centru-dreapta, însă după alegerile europarlamentare. Discuţii la care, spune acesta, ar putea lua parte şi PNL, însă “doar după ce Crin Antonescu nu va mai fi preşedinte al partidului”.
Alin Popoviciu a apreciat, referindu-se la ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor în PNL, că “mulţi dintre liberali vor realiza brusc că au fost de stânga toată viaţa şi că le e mai bine în PSD” şi s-a arătat sceptic inclusiv faţă de viitorul construcţiei politice iniţiate de Călin Popescu Tăriceanu, referitor la care a apreciat că e limpede că intenţionează să perpetueze colaborarea cu PSD.
Ultimele comentarii