Timișorenii, invitaţi la mişcare

La un eveniment sportiv care încurajează nu competiția, ci participarea

Alergotura 2De la copii cu părinți şi părinți cu bebeluși, la persoane în fotoliu rulant, dar și pasionați de role, oameni antrenaţi sau mai puțin antrenaţi sunt invitaţi, cu toţii, să se încrie la o tură de alergare, în cadrul „Timotion – Timișoara se mișcă!”.

 

Un grup de voluntari din cadrul Alergotura, împreună cu mai mulți parteneri din Timișoara, organizează în 25 aprilie un eveniment sportiv „Timotion – Timișoara se mișcă!”, care va avea cinci probe de alergare, la care pot participa de la persoane neantrenate până la persoane care au capacitatea de a parcurge distanțe mai lungi, după cum spune Nicoleta Tudor, PR Timotion.

Acest eveniment sportiv va avea două obiective principale: de a-i încuraja pe timișoreni să vină la alergare, „pentru că este un sport accesibil oricui și benefic pentru sănătate”, și de a-i determina să doneze taxa de înscriere la eveniment pentru un proiect în interesul comunității locale. Și noi suntem datori să ajutăm comunitatea. Un obiectiv al Timotion este să încurajăm persoanele de toate vârstele să adopte spiritul filantropiei, să doneze puțin, să conștientizeze că un număr mare de donații mici poate să ajute la îndeplinirea unor obiective mari”, afirmă Cristina Potra Mureșan, managerul proiectului.

Aceasta mai spune că acest concept, “Timotion”, are ca nucleu importanța educației atât în ceea ce privește propria sănătate, cât și spiritul civic și implicarea în proiectele comunității: „Dorim să încurajăm timișorenii să vină la alergare, să vadă că este ușor și plăcut după ce sunt depășite barierele de confort. (…) Și nu în ultimul rând, sperăm ca acest eveniment să fie unul plăcut, un prilej de petrecere a timpului liber alături de familie, prieteni, colegi”, adaugă Cristina Potra Mureșan.

“Timotion – Timișoara se mișcă!” va avea cinci probe pentru tot atâtea grupuri țintă: începători de orice vârstă și copii cu părinți, părinți cu bebeluși, persoane în fotoliu rulant și cei pasionați de role, persoane puțin antrenate și persoane care se antrenează constant. Primele trei probe se vor derula pe distanțe între unu și doi kilometri, a patra probă va fi un cros pe o distanță de cinci – şase kilometri, iar cea de-a cincea este un semimaraton pe o distanță de aproximativ 21 de kilometri. Traseele, anunţă organizatorii, vor fi amenajate în zona centrală a orașului, în special pe pistele de alergare de pe malul canalului Bega.

„Le transmitem celor interesați că «Timotion – Timișoara se mișcă!» nu este un eveniment sportiv care încurajează competiția, ci unul care încurajează participarea. Din acest motiv, vom avea un alt fel de premii: pentru cea mai mare echipă, pentru clasa cu cei mai mulți elevi participanți, cel mai tânăr și cel mai vârstnic participant și alte categorii care sperăm să entuziasmeze și să atragă cât mai mulți alergători”, precizează Cristina Potra Mureșan.

Înscrierile pentru evenimentul sportiv și detalii despre proiectele care urmează să beneficieze de donații vor fi disponibile în luna martie pe site-ul timotion.ro, pe care sunt deja disponibile informații despre eveniment.

Proiectul Alergotura beneficiază de sprijin din partea Primăriei Municipiului Timișoara, a Consiliului Județean Timiș și a unor sponsori locali, mai spun organizatorii.

Print Friendly, PDF & Email