Aparatură medicală de aproape 30 de milioane de lei pentru Spitalul Municipal Timișoara

Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara va fi dotat cu aparatură performantă în valoare de aproape 30 de milioane de lei. Achiziţia făcută de Primăria Timişoara vine în contextul necesităţii unui răspuns în timp util și eficient al sistemului medical public la criza covid-19.

 

Obiectivul general al proiectului – dezvoltarea infrastructurii sanitare a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, prin investitii în dotări necesare pentru a contribui la răspunsul în timp util și eficient al sistemului medical public la criza covid-19.

Prin aceste investiţii în dotări medicale, spun reprezentanţii Primăriei Timişoara, se urmărește asigurarea capacității de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul Sars-CoV-2 și de gestionare a crizei sanitare prin modernizarea și tehnologizarea la nivel european a infrastructurii sanitare a spitalului. În prezent, aici este folosită aparatură uzată fizic și moral.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 30 de milioane de lei inclusiv TVA. Astfel, urmează fi cumpărate: un microscop automatizat, cu cameră foto, pentru analize lame histologice, un sistem pentru extemporaneu, o lampă bactericidă UV profesională, un electrocardiograf, un ventilator de transport, un monitor transport, un încălzitor perfuzabil/sânge, un analizator gaze sanguine, un trolley de resuscitare, un aparat pentru managementul secreţiilor, un nebulizator cu ultrasunete, o trusă de urgență, un videolaringoscop, un dispozitiv de dezgheţare a plasmei, o trusă videoendoscopie, un sistem vizualizare digitală laparoscopică, un sistem chirurgical endoscopic multidisciplinary, o masă chirugicală, un aspirator chirurgical, un echipament electrochirurgie cu sigilare vasculară cu accesorii, un autoclav, un aparat sigilat pungi sterilizare, un set de bază pentru traheostomie, un echipament endoscopic pentru ORL, un set pentru microchirurgia laringelui, un microscop operator pentru căile aerodigestive superioare şi chirurgia urechii, un eet videorinolaringoscop flexibil pentru traheostomii percutanate şi intubaţii dificile, un sistem video 4K 3D şi o trusă de cofochirurgie – chirurgia surdităţii.

Se estimează că achiziţionarea de echipamente de protecție, materiale sanitare și echipamente medicale va duce la scăderea timpului necesar pentru evaluarea și diagnosticul pacienților Covid și nonCovid şi la creșterea calității actului medical și asigurarea unei protecții adecvate a personalului cu prevenirea infectărilor.

 

Print Friendly, PDF & Email