Aparatură medicală donată de Rotary unor spitale timişorene

Spitalul Municipal 3Clubul Rotary Ripensis Timişoara a donat două aparate medicale. Unul, Spitalului Municipal Timişoara şi unul, Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara.

 

Clubul Rotary Ripensis Timişoara a predat, ieri, Clinicii de Chirugie Generală I din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Timişoara un kit de artroscopie Stortz, pentru laparoscopul existent în clinică.  

Acest chit de artroscopie, în valoare de 8.000 de euro, achiziţionat de Clubul Rotary Ripensis Timişoara, va ajuta medicii de la Clinica de Chirugie Generală I din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Timişoara să-şi susţină performanţa, să crească şi calitatea actului medical, şi a paletei de afecţiuni ce pot fi tratate şi, nu în ultimul rând, să introducă în practică tehnici operatorii moderne, care reduc durata de recuperare postoperatorie a pacienţilor şi cresc calitatea vieţii acestora.

Tot ieri, Clubul Rotary Ripensis Timişoara a predat Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara o sudeuză, un aparat de colectare şi donare de sânge, care ajută la sudarea tubulaturii de la pungile de sânge, după transfuzie. Aparatul a costat 3.000 de euro, fiind achiziţionat din donaţiile făcute de membrii Clubului. Cristina Ghiocel, directorul Centrului de Transfuzii Timișoara, declară că, prin această donaţie, Rotary Ripensis a devenit primul sponsor al centrului.

Reprezentanţii Rotary Ripensis Timişoara anunţă că mai au un proiect care vizează Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara. Aceştia doresc să echipeze Centrul cu o linie completă de analize, în valoare de 15.000 de euro.

Clubul Rotary Ripensis Timişoara a anunţat că este implicat şi într-un alt proiect, care vizează reabilitarea unor saloane de la Departamentul Obstetrică Patologică din cadrul Maternităţii Odobescu, unde se internează gravidele cu probleme medicale. În momentul de faţă, sunt condiţii mai dificile de cazare, saloanele având nevoie de reabilitare.

Print Friendly, PDF & Email