Șase spitale din Timiș primesc finanțare pentru aparatură medicală

Schema de minimis pentru finanțarea spitalelor inițiată în premieră anul trecut de Consiliul Județean Timiș continuă și în 2020, anunță oficialii administrației județene. Șase spitale primesc între 450.000 și 500.000 de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală.

 

Finanțare vor primi Spitalele Municipale Timișoara și Lugoj și Spitalele Orășenești Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Făget, în baza unor proiecte depuse, analizate de către o comisie specială a Consiliului Județean. Pentru fiecare spital a fost stabilită o anumită sumă dintr-un buget de 2.9 milioane lei. Spitalele au de asemenea posibilitatea de a cofinanța proiectele depuse.

În ceea ce privește echipamentele ce se doresc a fi achiziționate, Spitalul Municipal Timișoara, de exemplu, are în vedere îmbunătățirea diagnosticului precoce la pacienții cu boli rare oculare, prin dotarea cu aparatură de ultima generație, iar Spitalul Deta va achiziționa un aparat Roentgen digital, pentru activitatea de radiologie.

Potrivit schemei de minim,Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara va primi 451.913 lei, Spitalul Municipal Lugoj – 453.166 de lei, Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare – 451.913 lei, Spitalul Orășenesc Jimbolia – 480.206 lei, Spitalul Orășenesc Deta – 499.800 de lei, iar Spitalul Orășenesc Făget – 495.000 de lei

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, declară că finanțarea s-a făcut în baza unui ghid, sumele acordate dublându-se față de 2019, în urma reacțiilor pozitive primite de la medici și de la pacienți. „Este un sprijin important acordat spitalelor, inițiat în premieră anul trecut. Aceste sume se adaugă celor angajate în lupta împotriva noului coronavirus, aproape 12 milioane lei. De asemenea, dacă luăm în calcul și planul de investiții de la Spitalul Județean, putem spune că ne-am atins obiectivul pe care ni l-am propus la început de an, de a îmbunătăți substanțial sistemul medical din județ, chiar dacă am avut cheltuieli suplimentare provocate de coronavirus”, mai spune Călin Dobra.

Spitalele au termen până la finalul lunii noiembrie să facă achizițiile și să transmită CJ Timiș documente justificative pentru cheltuielile efectuate, în vederea decontării acestora.

Print Friendly, PDF & Email