Politehnica Timişoara, parteneră într-un proiect privind reducerea inegalității de șanse în procesul de educație

Foto: Eye in the Sky

Universitatea Politehnica Timișoara va participa la un proiect care are ca obiectiv principal certificarea academică a calificării de validator materiale în format „ușor de citit” în rândul persoanelor cu dizabilități intelectuale.

 

Proiectul Train2Validate se va desfășura pe durata a trei ani și va fi implementat de un consorțiu format din şapte parteneri din cinci țări membre ale Uniunii Europene, sub coordonarea ONG-ului spaniol Plena Inclusión Madrid, anunţă oficialii Universităţii Politehnica Timişoara.

Scopul proiectului este de a crea un profil profesional al validatorului de materiale în format „ușor de citit” care să contribuie la incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale, oferindu-le acces la educație formală și creșterea angajabilității.

Proiectul Train2Validate a fost selectat în programul Erasmus+ KA203 datorită contribuției sale crescute la reducerea inegalității de șanse în ceea ce privește accesul la educație formală prin promovarea de practici sociale inovative, mai spun oficialii UVT.

Plena Inclusión Madrid, un ONG din Spania care promovează creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități intelectuale sau de dezvoltare, coordonează acest proiect în care mai participă: Internationale Hochschule SDI München (Germania), Scuola Superiore per Mediatori Linguistici Pisa (Italia) și Politehnica Timișoara (România), care oferă programe de studii în domeniul traducerii și interpretării, ONG-ul Zavod RISA (Slovenia), militant pentru drepturile persoanelor cu dizabilități intelectuale, ONG-ul Fundația Professional (România), promotor al învățării pe tot parcursul vieții și al incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități, și Asociația Europeană de Calificare și Certificare ECQA (Austria), care oferă certificare profesională internațională.

Echipa de cercetare a Universității Politehnica Timișoara este coordonată de prof. univ.dr. Daniel Dejica-Carțiș și este alcătuită din conf. univ. dr. Simona Șimon, conf. univ. dr. Marcela Fărcașiu și lect. univ. dr. Annamaria Kilieny, din cadrul Departamentului de Comunicare și Limbi Străine, Facultatea de Științe ale Comunicării.

Print Friendly, PDF & Email