Premiu important pentru inovare în procesul de educație, obținut de un profesor al Universităţii de Vest din Timişoara

Darian M. Onchiș, de la Facultatea de Matematică și Informatică, a fost premiat, în cadrul primei ediții a Galei Bursele ANIS, pentru proiectul său inovator în domeniul educației.

 

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii a organizat zilele trecute prima ediție a Galei Bursele ANIS, în cadrul căreia a premiat zece proiecte inovatoare propuse de cadre didactice tinere, printre acestea numărându-se și cel al conf. dr. Darian M. Onchiș. Acestora le-a fost acordat un premiu de 5000 de euro.

Darian M. Onchiș a propus cursul Algoritmi de analiză a secvențelor și semnalelor biologice, în cadrul căruia studenții vor utiliza tehnologii precum algoritmi pentru bioinformatică, procesarea bio-secvențelor, bio-semnalelor și a imaginilor medicale, Machine Learning și analiză timp-frecvență pentru a analiza și alinia secvențele de ADN  și de aminoacizi.

Recunoașterea meritului lui Darian M. Onchiș face parte şir de premii și burse obținute de cadrele didactice ale UVT. Cel mai recent caz este ce al lui Victor Ambruș, lector la Facultatea de Fizică, care, în urmă cu mai puțin de două săptămâni, a câștigat o bursă Fulbright Senior, în domeniul Fizicii Matematice, ceea ce presupune un stagiu de cercetare în Statele Unite, la Universitatea Old Dominion din Norfolk, Virginia. Studiul acestuia se va concentra pe curgerea gazelor rarefiate prin microcanale.

Print Friendly, PDF & Email